Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C

Farsangi készülődés

2011. február 7. 4:00
A könyvtárban, a kézműves-házban készíthettek szebbnél-szebb álarcokat a gyerekek szombaton Veszprémben.

A Veszprém-Cserháti Társkör és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára farsangi kézműves-házat szervezett február 5-én, amely a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható volt.

Palkóné Melitta, a Veszprém-Cserháti Társkör tagja számolt be róla, hogy papír- és papírmaséálarcokat színezhettek és díszíthettek a részvevő gyerekek reggel 9 órától. Azért, hogy a fiúk és a lányok is megtalálják a hozzájuk leginkább illő maskarát, választhattak állatfigurák és rajzfilmhősök között. A kislányok leginkább a pillangónak és a nyuszinak örültek, a kisfiúk kedvence pedig Batman maszkja lett.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára nem először szervezett kézműves foglalkozást, hiszen karácsonykor és minden jeles alkalomkor várja a családokat, akik apróságokat készíthetnek egymásnak.

A Veszprémi Esélyek Háza vezetője, Varga Endre is részt vett a farsangi kézművességen, és elmondta: nagyon jók az ilyen alkalmak arra, hogy a családok kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat. Vannak olyan rászorulók, akik például az ünnepekben nem engedhetik meg maguknak, hogy ajándékozzanak, itt a gyerekek készíthetnek apróbb meglepetéseket – mondta.

Vargáné Ládonyi Erzsébet gyermekkönyvtárostól megtudtuk, hogy a kézműves-ház nem csak arra ad alkalmat, hogy a nagypapa elhozza unokáját, vagy a szülők együtt játszanak gyermekeikkel, hanem új olvasókat is vonzhatnak a könyvtárba.

− Vannak visszajáró családok, akik az új honlapunkon nyomon követik programjainkat, és mindig eljönnek rá, de igyekszünk minél szélesebb körben hirdetni eseményeinket. Akik újonnan eljönnek, szívesen beiratkoznak, így bővül olvasóink létszáma. A hagyományos könyvtári tevékenység mellett próbálunk más programokat is kitalálni a családok számára – számolt be róla Vargáné Ládonyi Erzsébet.

A szombati farsangi kézműves-házban tollakkal, matricákkal, festékkel, gyöngyökkel, csillámmal és sok más technikával díszíthették a gyerekek maszkjaikat.

A könyvtár soron következő kézműves programja a tavaszváró kézműves hét lesz, melyet a Veszprémi Esélyek Házával közösen szervez.

Janni Anikó
további cikkek
Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. tegnap 21:09 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. 2024. április 30. 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.