Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Farsangi készülődés

2011. február 7. 4:00
A könyvtárban, a kézműves-házban készíthettek szebbnél-szebb álarcokat a gyerekek szombaton Veszprémben.

A Veszprém-Cserháti Társkör és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára farsangi kézműves-házat szervezett február 5-én, amely a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható volt.

Palkóné Melitta, a Veszprém-Cserháti Társkör tagja számolt be róla, hogy papír- és papírmaséálarcokat színezhettek és díszíthettek a részvevő gyerekek reggel 9 órától. Azért, hogy a fiúk és a lányok is megtalálják a hozzájuk leginkább illő maskarát, választhattak állatfigurák és rajzfilmhősök között. A kislányok leginkább a pillangónak és a nyuszinak örültek, a kisfiúk kedvence pedig Batman maszkja lett.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára nem először szervezett kézműves foglalkozást, hiszen karácsonykor és minden jeles alkalomkor várja a családokat, akik apróságokat készíthetnek egymásnak.

A Veszprémi Esélyek Háza vezetője, Varga Endre is részt vett a farsangi kézművességen, és elmondta: nagyon jók az ilyen alkalmak arra, hogy a családok kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat. Vannak olyan rászorulók, akik például az ünnepekben nem engedhetik meg maguknak, hogy ajándékozzanak, itt a gyerekek készíthetnek apróbb meglepetéseket – mondta.

Vargáné Ládonyi Erzsébet gyermekkönyvtárostól megtudtuk, hogy a kézműves-ház nem csak arra ad alkalmat, hogy a nagypapa elhozza unokáját, vagy a szülők együtt játszanak gyermekeikkel, hanem új olvasókat is vonzhatnak a könyvtárba.

− Vannak visszajáró családok, akik az új honlapunkon nyomon követik programjainkat, és mindig eljönnek rá, de igyekszünk minél szélesebb körben hirdetni eseményeinket. Akik újonnan eljönnek, szívesen beiratkoznak, így bővül olvasóink létszáma. A hagyományos könyvtári tevékenység mellett próbálunk más programokat is kitalálni a családok számára – számolt be róla Vargáné Ládonyi Erzsébet.

A szombati farsangi kézműves-házban tollakkal, matricákkal, festékkel, gyöngyökkel, csillámmal és sok más technikával díszíthették a gyerekek maszkjaikat.

A könyvtár soron következő kézműves programja a tavaszváró kézműves hét lesz, melyet a Veszprémi Esélyek Házával közösen szervez.

Janni Anikó
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.