Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C

Oberfrank Pál első veszprémi rendezése

2011. január 13. 4:00
Kedves darab, és sok mindenről szól: szerelem, vágyak, boldogság és remény - mondta Oberfrank Pál színházigazgató.

Igényes szórakoztatást kínál a zenés műfajt kedvelő közönségnek a Csókos asszony című operett, amely Zerkovitz Béla, az egykori szegedi építészmérnök egyik legismertebb műve. Amikor felhangzanak a Mi muzsikus lelkek, Most amikor minden virág nyílik, Van a Bajza utca sarkán, Éjjel az omnibusz tetején című örökzöld slágerek, a közönség hátradőlhet a székében, és engedheti, hogy a dalok a szerelem és a humor szárnyán repítsék az operettek habkönnyű világába.


Oberfrank Pál

– Kedves darab, és sok mindenről szól: szerelem, vágyak, boldogság, remény, valamint mindenféle olyan, amit én szeretek, amit a családból hozok – számolt be róla Oberfrank Pál igazgató, aki az előadást színpadra állítja január 12-én, az előadás médianapján. – A VIII. kerületben nőttem fel, a nagyszüleim is ilyesmi emberek voltak, ez át fog jönni az előadáson is. Biztos vagyok benne, hogy szeretni fogják a nézők.

– Igaza van Méhes László kollégámnak, aki azt mondta, hogy minden színésznek kell egy darabot rendezni. Valóban hasznos szakmailag és színi értelemben is, hiszen ezután biztosan másképpen fog próbálni az ember. Nem kívántam ezt az egész rendezés dolgot, de úgy érzem, és a végeredményt úgy látom, hogy jó lesz, jó a csapat, összeértek, szeretik, jó a hangulat is – mondta a rendező.


Hirtling István

Hirtling István – aki először lép színpadra Veszprémben, a Csókos asszony című előadásban Tarpataky bárót alakítja – nagyon örült a felkérésnek. – A szerep nagysága miatt nem tudtam annyi időt itt lenni, mint amit egy próbaidőszak megkövetel. Most, az utolsó napokban látom, hogy összeérik az a sok minden, amiről nagyon kapkodva vagy rövid időn belül kellett beszélnünk. Nagyon ambiciózus és szeretetreméltó társulat vendégeként veszek itt most részt a próbafolyamatban. Nyitott fülekre talál a rendező és a kollégák egymást segítő instrukciója. Van, amit egy kicsit nehezebb megcsinálni, ha egy kicsit bonyolultabb a kérés, de látom a nagy igyekezetet, és itt nagyon komoly, fejlődő társulatról van szó. Remélem, hogy az a több éves munka, ami már megkezdődött, komoly eredményeket fog mutatni, például ebben az előadásban is – fogalmazott Hirtling István.

Oberfrank Pál úgy gondolja, minden korosztály számára élvezhető a produkció. Az idősebbek fejből tudják az összes zenét, a fiatalok pedig abban az életszakaszban vannak, mint a szereplők. – Mindenki számára, aki most lesz szerelmes, vagy most volt, vagy aki a felnőtté válás küszöbén áll, nagyon izgalmas dolog, mert a főhősök is fiatalok, akik azon a ponton vannak, hogy komollyá válik életük, és vállalják a felelősséget. Ha bejön a fiatal korosztály. és van éles füle, szeme, akkor ki fogja hallani belőle a Walt Disney filmeket. Annak a társaságnak a rokonai, barátai mentek ki megcsinálni Hollywoodot, akik ezeket a darabokat írták. A második felvonásban a Los Angeles című ének is a vágyakozást fejezi ki, benne van Hollywood és akár Lady Gaga is – mondta.

Miről is szól a darab? – Az egész Józsefváros arról beszél, hogy micsoda híres színinövendék lett a Nagytemplom utca talált gyerekéből, Pünkösdi Katából. Őt éljenzi az egész utca, élén a kerület bohém fiataljaival, a kedvesen szerencsétlen költővel, Ibolya Edével és a vagány orfeumi chansonettel, Rica Macával. Katóka nevelőapja, a hentes Kubanek nagy vacsorát rendez, és meglepetést készít lányának; az ünnepség tetőpontján jelenti be, hogy Katóka és szerelme, a zongorista Dorozsmai Pista jegyesek. Csakhogy Dorozsmai előző éjjel, a nagy mulatozás hevében zálogba csapta a jegygyűrűket, s hogy elkerülje a balhét, megszökik az érte rajongó Rica Macával. Természetesen kitör a botrány. Ráadásul feltűnik Báró Tarpataky, az ifjú tehetségek mecénása, hogy felajánlja pártfogását Katókának. A lánynak döntenie kell: az arisztokrácia csillogó és sikerrel kecsegtető világát választja, vagy a szegényes Józsefvárost, ahonnan még a vőlegénye is eltűnt.

      

A Csókos asszony premierje január 14-én, pénteken este hét órakor lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.

Janni Anikó
további cikkek
A család az első - Gyereket a magasba! közélet A család az első - Gyereket a magasba! Idén is megszervezték azt az eseményt, melynek ötlete Böjte Csabától, ferences rendi szerzetestől származik. A Gyereket a magasba! program nem jelent más, minthogy egyszerre, az ország több pontján emeljük magasra a gyermekeinket, ezzel megmutatva, hogy kiállunk a hagyományos családi értékek és a gyermekvállalás fontossága mellett.   tegnap 18:33 Porga Gyula: Osztom a Veszprém szurkolóinak aggodalmát! Telekom Veszprém Porga Gyula: Osztom a Veszprém szurkolóinak aggodalmát! Porga Gyula is megszólalt a Telekom Veszprém teljesítményével kapcsolatban. A polgármester a szombat este közölt posztjában úgy fogalmazott, hogy ez nem Veszprém, ez nem veszprémi tempó, mert itt következménye van a rossz teljesítményeknek. tegnap 18:07 Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Örök kérdés, amely újra és újra előkerül a nyaralószezon közeledtével. De tényleg van rá egyértelmű válasz? tegnap 14:47 Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. 2024. május 3. 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.