Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Záporozó kérdések és válaszok

2010. szeptember 22. 0:02
Porga Gyula: szövetségesekre is szükségünk van, a teljes képviselő testületre, az intézmények vezetőire és persze Veszprém lakosaira.

- Higgyenek el nekem valamit, ezen a mostani választáson nem lehet nagyot ígérni. Aki óriási beruházásokról beszél, az nincs tisztában a város helyzetével. Én azt tudom ígérni, a már futó fejlesztéseket végig visszük, a várost tovább működtetjük és igyekszünk kordában tartani az adósságunkat is. Ehhez persze szövetségesekre is szükségünk van, a teljes képviselőtestületre, az intézmények vezetőire és persze Veszprém lakosaira - mondta Porga Gyula alpolgármester, a Fidesz polgármesterjelöltje, tegnapi lakossági fórumán.

Nagy érdeklődés mellett tartották meg az Ipari szakközépiskola könyvtárában a fórumot, amit Porga Gyula  három választókerület képviselőjelöltjével együtt tartott: Baumgartner Lajos jelenlegi gazdasági bizottsági elnökkel, a 9-es választókerület jelöltjével, Némedi Lajos oktatási bizottsági elnökkel, a 10-es választókerület és Halmay György, a Szilágyi Keresztény Iskola igazgatójával, aki egyben a 11-es választókerület jelöltje.


Porga Gyula

- Mikor elfogadtam a jelölésemet, elsőként számot vetettem az elmúlt négy év munkájával, kiállhatok-e a veszprémi választók elé és kérhetem-e ismét a bizalmukat – indított Porga Gyula. – Büszke vagyok az elmúlt négy évre. Megvalósultak nagy projektek, mint az aréna, a Kolostorok és kertek, a Dózsa iskola felújítása, az állatkert új kifutója befejezés előtt áll. Büszkék lehetünk az útfelújításokra, vagy épp a hajléktalan ellátás civil kézbe adására.
Értékeinkre kell alapoznunk, a hagyományainkra, a történelmünkre, a magas presztízsünkre vagy a remek tudásközpontunkra, a Pannon Egyetemre.

A polgármesterjelölt után a képviselőjelöltek számoltak be, mit tettek az elmúlt négy évben és miért érdemes októberben is rájuk szavazni.


Baumgartner Lajos

Baumgartner Lajos először a szocialisták kritikájára, a magas adósság állományra reagált. Véleménye szerint 2006-ban megfelelő ingatlanok nélkül kapták meg a várost, ez folyamatos hiányt okozott. A legutóbbi Állami Számvevőszék jelentés szerint a város 5 milliárd forintnyi vagyonnal gazdagodott is. Saját körzetében kiemelte az útfelújításokat és fásításokat, a Simonyi iskola melletti sportpályák felújítását, az Erzsébet sétány rekonstrukcióját, és a panelfelújításokat.


Némedi Lajos

Némedi Lajos elmondta, eddig az 5-ös kerületet tartotta a legszebbnek, de mióta bejárta az új körzetét, ezt tartja a legszebbnek. A képviselő úgy vélte, elegendő, ha a munkájával kampányol: járdaépítések, játszótérfejlesztések zajlottak, megújult a Nagy László iskola épülete és csatornázták a Haszkovó utcát is. Az új választókerületében már találkozott a különböző közösségekkel és megígérte, megválasztása esetén az első dolga lesz elérni a húszemeletes részleges felújítását.


Halmay György

Halmay Györgynek nincs még képviselői múltja, ő inkább saját életéről beszélt. Veszprémben született és él, a Szilágyiba járt tanulni és jár dolgozni is. Politikai pályafutása 1988-ban az MDF-nél kezdődött, tagja volt az első városi szervezetnek, majd 2006 óta a KDNP-ben vállalt szerepet. Mikor Debreczenyi János felkérte, vegye át korábbi körzetét, nem mondott nemet, hisz ha nem tenne a köz javára, azzal a mulasztás bűnébe esne. "A 11-es kerület nagyon bonyolult", de ismeri a problémáit és képes azokat megoldani.

A kérdések sorát Dobos Gábor kezdte, aki a belváros rehabilitációs projektet bírálta, véleménye szerint a tervek egyáltalán nem lakócentrikusak. Arra is kíváncsi volt, lehet-e valamit tenni azért, hogy az üzletek ne zárjanak be este 6-kor, éjszaka pedig ne a randalírozók kedvenc helye legyen a Kossuth utca.

Kérdésére többen is válaszoltak, Porga Gyula elmondta, rengeteg egyeztetés volt a lakossággal is, a tervek készítésének idején. A fejlesztés lényege, hogy a Kossuth utca ismét az a hely legyen, ahol az emberek el tudnak beszélgetni egymással. Majd a vendégek közt helyet foglaló Brányi Mária tájékoztatta a pályázat pontos kritériumairól.

Molnár Roland, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke egy irodát illetve a költségvetésből támogatást szeretett volna kérni a következő önkormányzattól.

A polgármesterjelölt elmondta, sok civil szervezet bajlódik ugyanezen problémákkal, ám iroda ügyben nem ígérhet semmit, az anyagi támogatás pedig eddig is a civil keretből valósult meg, a jövőben is ide lehet majd pályázni.

Nagy Dezső egy sor kérdést tett fel: a vasútállomás borzalmas állapotban van, még vécé sincs, mi nem épül a volt úttörőház helyén, mikor újítják fel a rendelőintézetet, a városi vízvezeték- hálózatot, milyen további fejlesztések lesznek a Gulya-dombon, lesz-e rendes uszoda, az állatkertnek parkolója, a belvárosnak szökőkútja?

Porga Gyula sorjában válaszolt: a vasútállomás a MÁV tulajdona, de ettől még tenni kell az ügyben. A céggel illetve a rendőrséggel most egyeztek meg, hogy állandó rendőri felügyelet lesz az állomáson. A volt Gyermekek Háza még 2006 előtt bezárt, a funkcióját más intézmények vállalták át. A rendelőintézet nem az önkormányzat tulajdona, így nincs nagy befolyásuk rá, ám most állapodtak meg a megyei kórházzal, hogy a központi ügyelet ezentúl a kórházban kap helyet. A Gulya-dombon most adják át az új zsiráf kifutót, a parkolóhoz pedig egy utat fognak építeni a Takács-kerten keresztül. Az uszoda valóban nagy hiánya a városnak, de az önkormányzatnak nincs pénze ilyen építésére, esetleg ha egy vállalkozó önerőből megépíti. Szökőkút lesz a felújított belvárosban. A térfigyelő kamerák kihelyezése pedig folyamatban van.

Végül egy úr felvetésére, aki az Aréna különleges eseményeinél fizetőssé tenné a parkolást Porga Gyula a leghatározottabban kijelentette, nem lesz fizetős a parkoló. Mivel elfogytak a kérdések, a fórum véget ért.
 

Tiger Szabolcs
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.