Görögdinnyés Mojito – a nyár igazi íze
Hozzávalók (1 adag):
- 5–6 mentalevél
- fél lime felkarikázva
- 1,5 dl friss görögdinnye-püré (turmixolt dinnye, leszűrve)
- 4 cl fehér rum (elhagyható)
- 1 teáskanál nádcukor vagy méz
- szóda vagy szénsavas ásványvíz
- jég
Így készül:A mentaleveleket és a lime-szeleteket tedd egy nagyobb pohárba, szórd rá a cukrot, és finoman törd meg őket, hogy kiengedjék az aromákat. Öntsd rá a dinnyepürét, keverd hozzá a rumot (vagy hagyd ki), dobj bele jeget, és öntsd fel szódával. Díszítsd mentalevéllel és egy kis dinnyekockával.
Tipp: Ha előre turmixolsz egy nagyobb adag dinnyét, akár kancsóban is elkészítheted ezt a koktélt.
Fagyos barack-bazsalikom spritz – elegáns, de laza
Hozzávalók (1 adag):
- 1 érett őszibarack (vagy 1 dl baracklé)
- 2-3 friss bazsalikomlevél
- 1 teáskanál citromlé
- 1,5 dl prosecco vagy száraz pezsgő (alkoholmentes változatban szénsavas alma-must)
- jég
Így készül: A barackot turmixold le (ha van, szűrd is le), majd keverd össze a citromlével. Dobd bele a bazsalikomleveleket, adj hozzá jeget, és öntsd fel proseccóval. Egy kis pihentetés után a bazsalikom kiadja friss, enyhén fűszeres ízét – ez a koktél egyszerre gyümölcsös és kifinomult.
Tipp: A barack helyett sárgadinnyét vagy mangót is kipróbálhatsz!
Cseresznye-lime gin fizz – ha valami kicsit különlegeset keresel
Hozzávalók (1 adag):
- egy marék friss vagy fagyasztott cseresznye (magozva)
- fél lime leve
- 4 cl gin
- 1 teáskanál méz vagy cukorszirup
- szódavíz
- jég
Így készül: A cseresznyét turmixold össze vagy törd meg, keverd el a lime levével és a mézzel. Szűrd le, majd add hozzá a gint és a jeget. Öntsd fel szódával, és díszítsd lime-karikával vagy néhány egész cseresznyével.
Alkoholmentesen: hagyd ki a gint, és keverj hozzá egy kevés hibiszkusz teát vagy extra lime-levet a karakteres ízért.
+1 tipp a házi mixereknek:
Ha több adaggal készülsz, dolgozz kancsóban vagy üvegben, és csak a jeget/szódát add hozzá az utolsó pillanatban, hogy ne híguljanak el az ízek. Jégkockába is tehetsz gyümölcsdarabokat, ehető virágokat vagy mentaleveleket, ettől még látványosabb lesz minden pohár.