Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 6. Miklós
Veszprém
7°C
2025. december 6. Miklós
Veszprém
7°C

A higiéniai ellenőrzésre mindig számítani kell!

2025. február 18. 11:24

A higiénia a vendéglátóipar egyik legfontosabb alappillére, amely nemcsak az ételek és italok minőségét befolyásolja, hanem a vendégélményt is meghatározza. A legújabb felmérések szerint az éttermek, kávézók és más vendéglátóhelyek esetében a vendégek első benyomása a tisztaságra irányul.

Ha a hely nem fordít elegendő figyelmet a higiéniára, akkor azt a vendégek azonnal észreveszik, emellett ellenőrzés esetén komoly bírságra is számíthatnak. Cikkünkben összeszedjük azokat a tudnivalókat és eszközöket, amelyekkel elkerülhető a büntetés.

Milyen termékek nélkülözhetetlenek a konyhától a mosdóig?

A PacknGo vendéglátóipari csomagolóeszközök higiéniai termékei biztosítják az összes helyiség megfelelő tisztaságát és kórokozó mentességét. A konyha tisztasága alapvető fontosságú, hiszen itt készülnek az ételek, amelyeket a vendégek elfogyasztanak. A megfelelő tisztaság fenntartásával megelőzhetők az élelmiszer-szennyeződések és a betegségek kialakulásai.

Milyen termékekkel biztosított a konyha tisztasága?

A konyhában a megfelelő vegyszereken kívül szükség van eldobható kesztyűre és más védőeszközökre. A konyhai műveletekhez a nitrilkesztyűt kell használni az ételek előkészítése során. A nitrilkesztyű ellenáll a zsíroknak, erős, rugalmas, így az élelmiszeripari felhasználásra kiválóan alkalmas. 

A lábzsák és a védőköpenyek megakadályozzák a ruházat szennyeződését és azt, hogy a cipőről szennyeződés kerüljön a konyha padlójára. A szemeteszsákok segítenek a hulladék biztonságos tárolásában. A papírtörlők a felületek gyors tisztításához és a különböző folyadékok felszívására alkalmasak.

A vendégtér higiéniája: számít az első benyomás

A vendégek számára az első benyomás gyakran a tiszta és rendezett vendégtérből származik, a kellemes környezet növeli a vendégek elégedettségét, és elősegíti azt, hogy később is visszatérjenek. A szalvéták egységessé és rendezetté teszik az asztalokat, valamint a vendég kényelméhez is hozzájárulnak.

A mosdó tisztasága a vállalkozás névjegye

A napi hírek arról szólnak, hogy az ellenőrök a mosdó ellenőrzése során nagyon sok hibát szoktak találni. A HACCP a mosdó esetében is lényeges szabályozási elemeket határoz meg, annak tisztaságát folyamatosan ellenőrizni és dokumentálni szükséges. 

A WC-papír egy kényes dolog, hiszen hiánya kellemetlen helyzetbe hozhatja a vendéget, éppen ezért rendszeresen ellenőrizni és szükség esetén pótolni kell. Mindenképpen falra szerelhető tartóba kell tenni, ezzel elkerülhető a pazarlás. A kéztörlővel is ugyanez a helyzet, fali tartóval egyszerűen adagolható. 

A higiéniai termékek egyrészt a kényelmet szolgálják, másrészt az előírásoknak való megfelelést is biztosítják. A vendéglátóhelyek tisztaságának fenntartása minden szinten, a konyhától a mosdóig elengedhetetlen a pozitív vendégélményhez. Ezeket a termékeket megfelelő mennyiségben kell készleten tartani, ezáltal a tisztaság folyamatosan fenntartható, és az ellenőrzések során sem fognak problémát találni.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.