Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Bajnokok a polgármesternél

2010. július 30. 0:35
Kiemelkedő teljesítményt nyújtó utánpótlás sportolóinkat fogadta Debreczenyi János polgármester a városházán.


Debreczenyi János

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója megköszönte a polgármester figyelmességét,  a sportolók  pedig röviden bemutatkoztak  Debreczenyi Jánosnak.  Ki szerényebben, ki bátrabban beszélt magáról, az elért eredményeiről és további céljairól. Debreczenyi János a város nevében fejenként 100 ezer forintot ajánlott fel a négy kiváló sportoló sikereinek támogatására és ajándékcsomagokkal is kedveskedett nekik.


Németh Attila

Augusztusban  Szingapúrban rendezik az I. Ifjúsági Olimpiát, ahova három veszprémi is utazhat. A VEDAC két kalapácsvetőt delegál a magyar csapatba, Fertig Fruzsinát és Töreky Balázst, a harmadik Németh Zsanett, a Veszprémi Dózsa SC birkózója.


Hudi Ákos

Hudi Ákos, a VEDAC kiválósága, junior világbajnoki ezüstérmes kalapácsvető, a 2010-es világranglista vezetője, 2009 legjobb magyar junior férfi atlétája. Idén kalapácsvetésben és súlylökésben is megnyerte a junior országos bajnokságot, a Veszprémben rendezett U-20 válogatott viadalon a magyar csapat legjobbjának választották. Monscontban junior világbajnoki ezüstérmet szerzett 78,37 méterrel, de szeretné elérni a 80 métert, mondta a bajnok.


Németh Zsanett

Németh Zsanett ifjúsági magyar birkózóbajnok szerint kevesen vannak a sportágban, akik kezdők. - Néha nálam nehezebb súlycsoportú birkózóval edzek. Inkább edzésen kapjak ki, mint versenyen - véleményezi Zsanett, aki Budapesten a Csanády Árpád Gimnázium Mr. Tus Sportiskolájában napi kétszer edz. Készül a hazai és nemzetközi versenyekre, továbbra is a Veszprém Dózsa SC színeiben.


Fertig Fruzsina

Fertig Fruzsina, ifjúsági magyar bajnok kalapácsvető, megyecsúcstartó. Magabiztosan nyerte meg az ifjúsági országos bajnokságot, és ezzel részvételt nyert az I. Ifjúsági Olimpiára. A Veszprémben rendezett 52. Balaton Bajnokságon 60,59 méteres dobásával a világranglista 4. helyére lépett előre.


Töreky Balázs

Töreky Balázs ifjúsági magyar bajnok kalapácsvető. - Célom az olimpia, azon belüli célom a döntő és a legjobb 5 között lenni – mondta A legjobb ifjúsági férfi atléta különdíjat is átvehette az Országos Bajnokságon, az 52. Balaton Bajnokságon elért 75,25 méteres egyéni csúcsa bíztató az I. Ifjúsági Olimpia előtt.

A folytatásban szó esett atlétikáról, birkózásról, sportdiplomáciáról személyes élményekről.

Ódor Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.