Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
19°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
19°C

Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben

2024. május 7. 22:09 // Forrás: MTi
A Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerggel találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A keddi, budapesti sorsoláson kiderült, hogy a másik ágon a Faluvégi Dorottyát, Háfra Noémit és a térdműtét után gyógyuló Szikora Melindát foglalkoztató német SG BBM Bietigheim a francia Metz HB együttesével játszik.

A négyes döntőt június 1-2-án rendezik a budapesti MVM Dome-ban.

A győriek 16. alkalommal jutottak a négy közé a legrangosabb európai kupasorozatban, amit ötször megnyertek. Legutóbb tavaly júniusban a harmadik helyen végeztek, a bronzmeccsen éppen az Esbjerget győzték le egy góllal. A két csapat eddig hatszor találkozott egymással, és minden alkalommal az ETO győzött.

"Az Esbjerg talán a világ jelenlegi legjobb keretével rendelkezik, rendkívül kemény együttes jó lövőkkel, olyan kitűnő játékosokkal, mint Henny Reistad és Nora Mörk, valamint egy tapasztalt edzővel" - nyilatkozta a klub honlapján Per Johansson, a Győr edzője a - negyeddöntőben a Ferencvárost búcsúztató - dán együttesről.

Fotó: ehfcl.eurohandball.comFotó: ehfcl.eurohandball.com

Hozzátette, mind a négy résztvevőt jó csapatnak tartja, de szerinte a Metz, az Esbjerg és az ETO egy kicsit erősebb, mint a Bietigheim, bár utóbbi is nagyon jól játszott és meglepetést okozott a negyeddöntőben az Odense kiütésével.

"A Metz tapasztalt, erős a rendszere, amit mindig hatékonyan játszott, és még tovább épített. A Bietigheim az a csapat, amelynek tényleg semmi veszítenivalója nincs, míg a többi csapat teljes erőbedobással küzd, és egyértelmű célja a BL-cím megszerzése" - mondta a szakvezető.

Fodor Csenge az M4 Sporton úgy fogalmazott: nagyon örülnek a négyes döntőbe jutásnak, "de nincs megállás". Hozzáfűzte, mindig kemény mérkőzést játszottak az Esbjerggel, és bár mindig ők jöttek ki győztesen a találkozókból, biztosan ezúttal is óriási küzdelemre lesz szükségük a világsztárokból álló ellenféllel szemben.    

"Tapasztaltak vagyunk a négyes döntőkben, de nagyon sokat kell majd készülnünk. Az Esbjerg-ETO találkozó felérhet egy BL-döntővel is, de nem lehet ellenfelet választani, és a négyes döntő két napjában bármi megtörténhet" - vélekedett a válogatott balszélső.

A férfiaknál a címvédő német Magdeburg a - negyeddöntőben a Veszprémet búcsúztató - dán Aalborgot kapta, a 11-szeres BL-győztes Barcelona ellenfele pedig Imre Bence leendő csapata, a német THW Kiel lesz az elődöntőben.

A négyes döntőt június 8-9-én rendezik Kölnben.

A BL-elődöntők párosítása:

férfiak:
SC Magdeburg (német)-Aalborg HB (dán)
Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német)

nők:
Team Esbjerg (dán)-Győri Audi ETO KC
Metz HB (francia)-SG BBM Bietigheim (német)

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda BL: Esbjergben is kikapott, nem jutott négyes döntőbe a Ferencváros kézilabda Női kézilabda BL: Esbjergben is kikapott, nem jutott négyes döntőbe a Ferencváros Az előző idényben ezüstérmes Ferencváros nem jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel hazai egygólos vereségét követően vasárnap idegenben 29-24-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett Esbjergtől. 2024. május 5. 17:54 Női kézilabda BL: kétgólos hazai vereséggel jutott négyes döntőbe a Győr kézilabda Női kézilabda BL: kétgólos hazai vereséggel jutott négyes döntőbe a Győr Az elmúlt idényben bronzérmes Győri Audi ETO bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel idegenbeli hétgólos sikerét követően a negyeddöntő szombati visszavágóján saját közönsége előtt 26-24-re kapott ki a címvédő norvég Vipers Kristiansandtól. 2024. május 4. 22:03 Hétgólos előnyben a Győr a negyeddöntőben női kézilabda BL Hétgólos előnyben a Győr a negyeddöntőben A Győri Audi ETO KC 30-23-ra nyert a címvédő norvég Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati, első mérkőzésén. 2024. április 27. 19:50 Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben női kézilabda BL Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton 2024. április 27. 19:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.