Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C

Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban

2024. április 20. 14:15
Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét.

A rangos megmérettetést a Csermák Antal Zeneiskola látja vendégül. A versenyen zongora tanszakos tanulók mérik össze képességeiket párosban, hét korcsoportban. A döntőre az ország minden részéről érkeztek a fiatalok és tanáraik, akik februárban a területi döntőkről jutottak tovább a legjobbak közé. 

A versenyzők korosztályonként 5-8 perces műsorokkal készültek, a produkciókat szakértő zsűri értékeli. Az értékelés során az együttjáték, a hangzás és szólamok közötti arányok, a zenei megvalósítás, a technikai felkészültség és az előadói készségek adják a fő értékelési szempontokat.

A háromnapos versenysorozatot péntek délelőtt nyitották meg, a város képviseletében Halmay Gábor önkormányzati képviselő köszöntötte a vendégeket. Halmay felvillantotta a zeneiskola történetét, amelyet 1916-ban, a világháború kellős közepén közadakozásból alapítottak a veszprémiek, akik számára a világégés közepette is a jövő megalapozása volt a legfontosabb. Az intézményt a város ennek megfelelően nagy becsben tartja, amikor a Modern Városok Programban lehetőség adódott nagyobb forráshoz jutni, magától értetődő volt, hogy az iskola felújításának részesülnie kell a programból. 

Halmay a tavalyi Európa Kulturális Fővárosa szezonnal kapcsolatban megjegyezte: Veszprémre mindig is jellemző volt a kulturális pezsgés, és ez nem ért véget 2023-mal, hanem folytatódik, mert Veszprémben stratégiai pontként tekintünk a kultúrára. 

Az országos döntő eredményeit vasárnap délelőtt hirdetik ki a Csermák Antal Zeneiskolában.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. tegnap 17:01 A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.