Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában

2024. április 12. 22:16
Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében elmondta: bízik abban, hogy az állatok szeretete, a felelős állattartás az embereket is összehozza, éppen ezért a Görgey utcai kutyafuttató még tovább erősíti a térség lakói közötti köteléket. Ennek az igényét mutatja az is, hogy a héten már a második kutyafuttatót adják át. A létesítmény alapvető célja, hogy a kutyák szabadabban mozoghassanak, mégis elmondhatjuk, hogy a helyszínek nagyszerű közösségi térként funkcionálnak, ahol az emberi kapcsolatok mélyülhetnek.

És hogy miért éppen a Görgey utca? Ez már Gerstmár Ferenc érdeme, aki a lakók igényeit figyelembe véve a zöld stratégia részévé tette a kutyafuttató kialakítását. Gerstmár kiemelte: amikor az ügy kapcsán megkereste a szomszédos választókerület önkormányzati képviselőjét, Strenner Zoltánt, elsőre a kezdeményezés mellé állt.

Strenner is felszólalt, kiemelte, remek teret kaptak a kutyák, ahol kiélhetik mozgás igényüket, és nem kell kerülgetni a nem kutyával sétáló embereket. Megköszönte a tervezőknek, a kivitelezőknek, így az E-Pannon Kft-nek és a Royal Kertnek.

Állatasszisztált tanóra a Deákban

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában egy tanóra keretében került sor foglalkozásra: terápiás kutyák segítségével csoportokban dolgoztak fel szövegeket, méghozzá a 3.a osztály. Ez is egy jó példa arra, miként lehet csökkenteni a tanulásból fakadó szorongást a gyermekekben. Ovádi Péter is meglátogatta az órát, s külön örült annak, hogy a Deák Iskola nyitott volt a kezdeményezésre.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Gizella-napok Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.   ma 17:13 Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. tegnap 8:38 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.