Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját

2024. április 12. 12:15 // Forrás: police.hu
Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre még jauárban, hogy egy férfi családi házának udvarán folyamatosan láncon tartja lesoványodott kutyáját, és nem ad neki elegendő élelmet, vizet. 

A rendőrség a honlapján számolt be az ügyről. Azt írják: az állattartás körülményeire és a bűncselekmény gyanújára tekintettel a Veszprémi Rendőrkapitányság közreműködésével az Olt-Alom Állatvédő Egyesület az ebet elszállította. Az állatot azonnal orvosi ellátásban részesítették, a megfelelő elhelyezési körülmények és a gondos ellátás mellett a kutya állapota néhány nap alatt javult.

A kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint a kutya rossz tartási körülményei, a túl rövid lánc, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű étel, valamint az eb elhanyagolása az állat állapotának romlásához vezetett, amelynek következtében akár el is pusztulhatott volna. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a férfit április 11-én állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Olt-Alom Állatvédő Egyesület együttműködése 2023 novemberében kezdődött, az egyesület állatkínzás gyanúja miatt indult rendőrségi eljárásokban a lefoglalt állatok elhelyezésében, szükség esetén gyógyításában, gondozásában, későbbi végleges elhelyezésében segítséget nyújt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.