Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben!

2024. április 10. 11:22 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja.

Az országosan egyedülálló fesztivál célja, hogy a színház, a zene, a tánc és egyéb művészeti ágak segítségével dolgozzák fel az emberek együtt a mindennapi kihívásaikat, mutassanak utat, segítsenek, beszélgessenek. A Veszprémi Petőfi Színház ezt az erős hitet mindennapi munkája során is szem előtt tartja. Nem csak bárki életében előforduló kihívásokat feldolgozó, szemeket felnyitó előadásokkal várják a közönséget, de akadálymentesített – audionarráció és jeltolmács közreműködésével műsorra tűzött – előadásokkal látás- és hallássérült nézőiknek is lehetőséget adnak elmerülni a színház csodájában.

Autizmusbarát Intézményként az autizmussal élőket is tudják fogadni, április 2-án pedig az Autizmus Világnapján – a veszprémi AutiSpektrum Egyesülettel karöltve – workshopokkal, beszélgetésekkel igyekeztek segíteni az embereknek és a vidéki színházak munkatársainak autizmussal élő embertársaink megértésében, valamint műsorra tűzték Esőember című érzelmekben és humorban bővelkedő drámát is.

A Lélektől-lélekig Fesztivál három napja során összművészetet felvonultató előadásokkal, nemzetközi társulat vendégjátékával, gyermekprogrammal, szakmai beszélgetésekkel, kiállítással várják az érdeklődő közönséget. A 2024-es programról a Fesztivál ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember mesél bővebben.

Milyen programok, fellépők várhatók a VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiváljának három napjában?

Különleges, sokszínű és gazdag programsorozattal várjuk 2024-ben is a Fesztiválra érkező kedves nézőket. Bárki életében előforduló problémákra fókuszáló színházi előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, könnyűzenei programmal, képzőművészeti kiállítással és sok-sok meglepetéssel készülünk. Árva szörny pszichodrámánk és A hatodik szék bullying témakörét feldolgozó előadásunk után idén is színpadra állítunk egy ősbemutatót, amely a gyászfeldolgozásban nyújt segítséget. A programok minden egyes eleme kiemelt jelentőséggel és odafigyeléssel lett kiválasztva, így egy kihívással teli életbe kényszerülő táncművész Testbe zárt ima táncelőadása mellett Tóth Gabi énekesnő is elfogadta meghívásunkat, aki ismert dalain túl személyes élettörténetét hozza el nekünk egy mélyreható beszélgetés keretében. Képzőművészeti kiállítás keretében szájjal és lábbal festő művészek lesznek vendégeink, valamint szerepet kapnak a négylábú kedvencek is a veszprémi Pumi Alapítvány közreműködésével. A Fesztivál az idei évben is merít nemzetközi színtérről, ugyanis ismét érkezik Veszprémbe a lengyel Teatroterapia Lubelska társulata, akik – kihívással élő színészeik segítségével – egy rendkívül fontos témát dolgoznak fel előadásukkal. Ahogy mindig, most is kiemelten gondoltunk a gyermekekre, így akadálymentesített formában tűzzük műsorra Vuk mesejátékunkat. Az Orlai Produkciós Iroda is Balkon kilátással c. előadásukkal várják a veszprémi közönséget, valamint nagyszabású, hagyományos Léleknyitogató Ceremóniánk sem marad ki a repertoárból. Ép testben, ép lélek! szellemében ismét lesznek egészségügyi szűrővizsgálatok a Fagyöngy Egyesület és Dr. Molnár Zsuzsa bőrgyógyász által.  A hat éve megszokott módon idén is minden előadás után elemző, kibeszélő „pszichoterápiával” zárjuk a programokat, melynek résztvevői az alkotók és a befogadók lesznek.

A Fesztivál misszióját milyen módon építi be a Veszprémi Petőfi Színház mindennapi tevékenységébe?

Színházunk az évad összeállításánál mindig törekszik arra, hogy a bérletes nézők is találkozzanak olyan előadással, amely róluk szól, a problémáikról, a kihívásaikról. A 2023/24-es évadunk utolsó bemutatója rendkívüli módon kapcsolódik Fesztiválunk tematikájához, így április 18-án, a Fesztivál nulladik napjaként a szívszorító, őszinte, érzelmekkel, bátorsággal teli Happy Ending című előadásunkkal és az azt követő beszélgetéssel indítjuk el a három lélekemelő napot.

A három nap programja részletesen az alábbi linkeken érhető el:

Április 19. - I. nap programjai

Április 20. - II. nap programjai

Április 21. - III. nap programjai

vehir.hu
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25 ''...és kívánok még nagyon sok boldog nőnapot!'' ''...és kívánok még nagyon sok boldog nőnapot!'' Zenés műsorral kedveskedett a Veszprémi Petőfi Színház a hölgyekből álló közönségének. 2024. március 9. 18:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.