Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C

Nem a Földről származik az a dolog, ami beszakította egy floridai ház tetejét

2024. április 6. 14:35 // Forrás: Nyitókép: Alejandro Otero X-oldala
Hatalmas robajra lett figyelmes egy Floridában élő férfi, amikor valami olyan erővel csapódott a házának tetejébe, hogy több emeletet is átszakított a rejtélyes tárgy. A NASA már vizsgálja az esetet.

Valószínűleg a Nemzetközi űrállomásról (ISS) származik az a közel egykilós tárgy, ami nem égett el a légkörben, hanem becsapódott a floridai férfi, Alejandro Otero házába március 8-án.

„Alig hittem a szememnek. Mi az esélye annak, hogy valami ilyen erővel csapódik a házamba, ekkora kárt okozva. Először azt hittük, egy kisebb meteorit csapódott be.” – Mondta a férfi, akinek az esete nagy port kavart szerte a világon.

A NASA azóta begyűjtötte a fémtárgyat további vizsgálatok céljából. A legvalószínűbb, hogy egy 2021-ben kidobott akkumulátor-tároló darabja volt a titokzatos tárgy, ami a Mexikói-öböl fölött lépett be a légkörbe és a számítások ellenére nem égett el teljesen az atmoszférában.

Habár tárgy csak 0,9 kilogramm nehéz és néhány centiméter hosszú volt, így is átszakította a tetőt és még két emeletet a férfi házában.

Legutoljára tavaly augusztusban történt olyan, hogy egy űreszköz koordinálatlanul zuhant vissza a Földre és nem semmisült meg teljesen. Akkor egy kínai hordozórakéta maradványait találták meg Indonéziában, pár méterre egy lakott területtől.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.