Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kisautó segíti a közelekdést a sírok között

2024. március 27. 16:38
Ismét működik az a kisautó, ami segít eljutni az embereknek szeretteik sírjához a város legnagyobb sírkertjében, a Vámosi úti temetőben. Az VKSZ Zrt. beruházásaként a környezetbarát elektromos autó szolgáltatását bárki igénybe veheti, derült ki a csütörtök délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A korábbi években már jól bevált és népszerű is volt a temetőlátogatók körében a VKSZ Zrt. azon szolgáltatása, amikor egy átalakított hatszemélyes golfautó a Vámosi úti sírkert bejáratától mintegy körjáratként elvitte a hozzátartozókat szeretteik sírjához, ezzel időt és – kiváltképpen az idős embereknek – energiát spóroltak.

A tavalyi év végén az üzemben lévő autó műszaki állapota azonban már nem tette lehetővé további használatát, most viszont egy újonnan üzembe állított járművel ismét elérhető a szolgáltatás.

A városvezetés részéről Csík Richárd önkormányzati képviselő karolta fel ezt a lakossági igényt, aminek eredményeképpen a VKSZ Zrt. költségvetésében idén szerepelt az új autó beszerzésének összege is, március közepén már üzembe is állt a jármű.

A képviselő a helyszínen elmondta: azért is hasznos egy ilyen szolgáltatás, mivel elsősorban az idős embereknek segít könnyebben közlekedni a város legnagyobb temetőjében, de amikor nehéz vizeskannákat vagy koszorúkat, virágokat visz valaki a sírokra, az autó csomagterében ezeket is könnyebb szállítani.

Csík Richárd és dr. Temesvári BalázsCsík Richárd és dr. Temesvári Balázs

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az elektromos meghajtású autónak nincs károsanyag-kibocsátása, egyszerre hat embert tud szállítani a sofőrrel együtt, aki szintén a VKSZ Zrt. alkalmazottja.

Az ingyenes szolgáltatás hétfőtől péntekig reggel nyolc és délután négy óra között elérhető, valamint temetkezéseknél is külön igénybe lehet venni. Az autó alapvetően a buszfordulónál lévő bejáratnál parkol rendszerint, és innen indul el, amikor valaki kéri. Temesvári Balázs arra is felhívta a figyelmet, ha valaki nem találja a bejáratnál az autót, az azt jelenti, hogy éppen utasokat szállít, ilyenkor érdemes pár percet várni, mert mindig ide tér vissza egy-egy kör után.

A VKSZ Zrt. vezérigazgatója ezenkívül beszélt még néhány olyan aktualitásról, ami a temető üzemeltetését érinti.

Sajnos a klímaváltozás miatt több magas fenyőfa is kiszáradt a temető parkoló felöli bejáratánál. Ezeket az élettelen növényeket a városüzemetető vállalat munkatársai elkezdték kivágni, hogy ne váljon balesetveszélyessé a helyzet, a helyükre pedig a megváltozott klímának megfelelő fákat fognak ültetni.

Ezenkívül folyamatosan bővítik az urnafülkék mennyiségét is, hiszen tapasztalat szerint egyre többen választják az ilyen temetkezéseket.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. 2024. április 19. 11:49 Éves parkolóbérletet lehet nyerni, ha elmondják a véleményüket a VKSZ Zrt-ről VKSZ Zrt Éves parkolóbérletet lehet nyerni, ha elmondják a véleményüket a VKSZ Zrt-ről Összesen hat szolgáltatásról, a parkolásról, távhőszolgáltatásról, piacról, ügyfélszolgálati munkáról, hulladékgyűjtő telephely működéséről, hulladékgazdálkodásról várja a VKSZ Zrt. és a VHK Nonprofit Kft. a veszprémiek véleményeit. A kérdőív kitöltői között éves parkolóbérleteket sorsolnak ki. 2024. április 5. 11:59 Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. 2024. március 29. 10:40 Mégis marad a városban cserebere pont VKSZ Zrt Mégis marad a városban cserebere pont Az utóbbi napokban nagy visszhangott váltott ki Veszprém felelős gondolkodású lakosai körében az, hogy a VKSZ Zrt. bejelentette: felszámolja a Cholnoky úton lévő cserebere pontot, mivel az elmúlt időszakban már kezelhetetlenné vált a helyzet azzal, hogy páran hulladéklerakónak kezdték használni az amúgy a körforgásos gazdaságot erősíteni hivatott pontot. A VKSZ Zrt. az emberek igényére reagálva most bejelentette, hogy nem kell elbúcsúzni a kezdeményezéstől, az új helyszínen folytathatja a működését hamarosan. 2024. március 14. 11:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.