Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C

Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka

2023. december 18. 11:29
Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják.

Több mint 200 millió forintból csinálták meg a József Attila utca esővízelvezetését és az útfelület felújítását, mellette a járdákat is renoválták, valamint a zöldfelületeken is voltak fejlesztések. Az erre fordított összeget a magyar kormány által a Modern Városok Programból biztosított 5 milliárd forintos keretösszegből fizette a város – hangzott el hétfő reggel Hegedűs Barbara alpolgármestertől a helyszínen.

Csík Richárd, Hegedűs Barbara és Bázsa BotondCsík Richárd, Hegedűs Barbara és Bázsa Botond

Ugyanez a műszaki adatok nyelvén: az Egyetem utcától a Victor Hugo utcáig 430 méter hosszan tartott a munka, ami két ütemben zajlott, először az esővízelvezetést oldották meg, majd az útburkolatot és járdákat újították fel. Összesen 3200 m2 útfelületet, 1500 m2 járdaszakaszt és 250 m2 zölfelületet érintett a beavatkozás, aminek a Strabag volt a kivitelezője.

Az alpolgármester hozzátette: köszönik az erre közlekedők türelmét, most már nem kell számítani forgalomkorlátozásra, zavartalanul használható a szakasz.

A jövőbeni tervekről elmondta, szintén a Modern Városok Programnak köszönhetően

2024 első felében elindul a Szent István utca, valamint a Veszprémvölgyi utca felújítása is.

Ami a város többi útszakaszát illeti, Hegedűs Barbara elmondta, hogy a kormányzati források mellett Veszprém saját büdzséből is minden évben jelentős összeget áldoz az utcák felújítására, ezek meghatározásakor pedig minden városrészt számításba vesznek.

Hajas Bálint
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.