Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Lehetőségből cselekvés - ismét megrendezik az Innováció Konferenciát

2023. november 23. 16:09
,,A Hidak és Utak” nemzetközi Innováció Konferenciát (ECIM) a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen második alkalommal, idén november 23-24-én rendezi meg.

Dr. Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke az esemény beharangozóján kiemelte: a vállalatok és szervezetek innovációs képességének és tevékenységének gazdasági és társadalmi szerepe megkérdőjelezhetetlen. A kutatómunkát végzők és az innováció oldalán tevékenykedők azonban nem mindig érzik, hogy egységes rendszer mentén dolgoznának, ezért szükség van olyan szakemberek képzésére, akik egyszerre mozognak otthonosan az egyetemi kutatásban és a vállalati innovációban is.

Az elnök elmondta, szerették volna, ha a Pannon Egyetem és a Corvinus Egyetem együttesen meghatározó szerepet vállal és iránymutatója lesz egy új képzési formának, a kutatási és innovációs menedzser képzésnek. Az ötlet három hónap alatt valóságos formát öltött, a két egyetemen összesen 200 fős hallgatótábor nyert felvételt a képzésre.

Dr. Birkner ZoltánDr. Birkner Zoltán

Dr. Abonyi János, tudományos és stratégiai dékánhelyettes úgy gondolja, olyan értékes tudás szerezhető a képzésen, amely könnyedén hasznosul a gazdaságban, a stratégiai partnerekkel együttműködve. A képzés kialakítása során jelentős szerepet kaptak a fenntarthatósági szempontok, nem csak a technológiai folyamatokkal kapcsolatosan, de a társadalmi kérdések vonatkozásában is.

Dr. Deutsch Nikolett, Dr. Fehérvölgyi Beáta, Dr. Abonyi JánosDr. Deutsch Nikolett, Dr. Fehérvölgyi Beáta, Dr. Abonyi János

A Corvinus Egyetem képviseletében Dr. Deutsch Nikolett, a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozás és Innováció Intézet intézetvezetője osztotta meg gondolatait a konferenciáról és a képzés lehetőségeiről. Az intézetvezető kiemelte, a két egyetem között példaértékű a kapcsolat a fejlesztési irányvonalak kijelölésében is. Ennek kézzelfogható termékét is bemutatták, szakkönyv sorozat formájában, amely a témakör iránt érdeklődők számára hasznos információkat tartalmaz.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, dr. Fehérvölgyi Beáta a konferencia sikereit és lehetőségeit mutatta be. A két napos eseményre nyolcvankét fő regisztrált, és a doktori képzésen részt vevő hallgatók is lehetőséget kapnak arra, hogy nagyobb, szakmai közönség előtt is kipróbálhassák magukat, angol nyelvű előadások formájában is. A fenntarthatóságtól kezdve, a pénzügyi innovációig igyekeznek a témákat érinteni, magyarok és külföldiek bevonásával.

A konferenciát az EKF 2023 programsorozat támogatásával rendezik meg, éppen ezért a kultúra is szerepet kap ezen a két napon, ahol gyakorló szakemberek, céges képviselők és tudományos szereplők egyaránt részt vesznek.

Balogh Dóra
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.