Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C

Tizenkilenc szakember emelte mesterszintre a tudását

2023. november 21. 11:58
A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravató rendezvényén ünnepélyes keretek között vehette át tizenegy fő mesterlevelét gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat-szerelő szakmában, illetve nyolcan kozmetikus szakmában november 10-én.
 

A rendezvényt dr. Markovszky György, az iparkamara elnöke nyitotta meg. Az elnök magasztalta a szakmai tudást és előrehaladást, és jelentős napnak nevezte a mester cím elnyerését, hiszen nehéz kiérdemelni ezt a titulust. A szakmájukban igazán elhivatott, tapasztalt és valódi tudással rendelkező szakemberek kaphatnak csak mesterlevelet. Markovszky György közös ünnepnek tartja ezt a pillanatot a tanulók és az oktatók számára, akik együtt dolgoznak azon, hogy a szakképzés újra visszanyerje egykori rangját.

Dr. Marsovszky György, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökeDr. Marsovszky György, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Csizmadia László, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozat alelnöke kiemelte: a mesteroklevél nem csupán egy cím, kötelességet is jelent: egy olyan évszázados hagyomány ápolását, melyben a mester tanulókat fogad és továbbadja tudását a jövő szakemberei számára.

Hegedűs Péter, mesteremberHegedűs Péter, mesterember

A friss oklevelesek nevében Hegedűs Péter gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat-szerelő mester szólt a jelenlévőkhöz. Úgy véli, a mesterlevéllel missziót is vállaltak magukra, hogy szakmai tudásukat a legmagasabb szintre emelve megszerettessék a szakmát a jövő nemzedékével és átadják számukra az adott szakma fortélyait.

"Ez egy fokozott teher és felelősség a vállunkon, most, hogy a szakemberhiány beárnyékolja a vállalkozások jövőjét" – tette hozzá.  

Az eseményen részt vett Pap Máté, a Szakképzési Centrum kancellárja, Kavalecz Gábor, főigazgató és Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója  isAz eseményen részt vett Pap Máté, a Szakképzési Centrum kancellárja, Kavalecz Gábor, főigazgató és Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója is

Hegedűs Péter gondolatait követően a tizenkilenc mesterjelölt fogadalomtétele következett, majd mindenki átvehette a kiemelkedő szakmai tudását elismerő oklevelet.

Kozmetikusok:

András Gabriella, Héder-Vitáris Mónika, Kaszás-Héjja Anita, Koczor-Nagy Bernadett, Morzál-Bőczi Krisztina, Pődör Tímea, Sugár Zsanett, Szabó Viktória

Gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat-szerelő:

Dabosi Mátyás, Hegedűs Péter, Holló János, Horváth Gábor, Kis Csaba, Kozma Balázs, Szelencsik Roland, Szijártó Jenő, Török Áron, Vajay Viktor, Beck Richárd

Balogh Dóra
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.