Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Idén Veszprémben adja elő Szarka Tamás a Kézfogás című dalt több száz gyerekkel együtt

2023. május 18. 9:31 // Forrás: mti
Idén az Európa Kulturális Fővárosa címet viselő Veszprémben adja elő Szarka Tamás többszáz gyermekkel együtt a Kézfogás című dalt június 2-án a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint a zenészt a Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda Kuckó Tagóvodája hívta meg a közös éneklésre, amelynek a Kossuth-díjas előadóművész nagy örömmel tesz eleget.

Mint a közleményben kiemelik, a Kézfogás című dalt 2019 óta minden évben több mint százezren adják elő együtt egy időben a Kárpát-medencében és világszerte a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Emlékeztetnek arra, hogy 2019-ben Budapesten a Kossuth téren, 2021-ben az Országházban a Szent Koronánál, 2022-ben a komáromi Erzsébet hídon hangzott el a szám. Szarka Tamás idén Veszprémből csatlakozik azokhoz, akik ugyanabban az időben saját településükön éneklik el a dalt - áll a közleményben, amely szerint eddig már csaknem 450 intézmény csatlakozott a közös énekléshez.

Nyitókép: Szarka Tamás a Kézfogás című dal közös eléneklésére hívja a világ magyarjait a nemzeti összetartozás napján, június 4-én. Forrás: kultura.hu

vehir.hu
további cikkek
A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. ma 11:10 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.