Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C

Békét sürgetett Ferenc pápa

2023. április 9. 14:41 // Forrás: Vatican News
Napfényes időben százezer hívő gyűlt össze húsvétvasárnap délelőtt a Szent Péter téren, hogy Ferenc pápával együtt ünnepeljék a föltámadást. Ferenc pápa a központi loggiáról megtartotta húsvéti Urbi et Orbi üzenetét, melyben arra bíztatott, hogy „sietve járjuk be a béke és a testvériség ösvényeit” – számolt be a Vatican News.

Húsvétkor felgyorsul az utazásunk Isten felé, s futássá válik, mivel az emberiség látja már útjának a célját, sorsának az értelmét, Jézus Krisztust. Arra nyert meghívást, hogy odasiessen hozzá, a világ reménységéhez – fogalmazott a pápa.

Siessünk mi is, hogy növekedésnek induljon bennünk a kölcsönös bizalom útja: bizalom az emberek, a népek és a nemzetek között. Engedjük, hogy meglepjen minket húsvét örömhíre, a fény, amely megvilágosítja a sötétséget és a homályt, amelybe túl sokszor beleburkolózik a világ.

Fotó: vaticannews.vaFotó: vaticannews.va

Siessünk, hogy leküzdjük a konfliktusokat és a megoszlásokat, s megnyissuk szíveinket azelőtt, akinek a leginkább szüksége van erre! Siessünk, hogy bejárjuk a béke és a testvériség ösvényeit! 

A pápa konkrétabb üzenetet küldött és áldást kért a világ szenvedőinek. Arra kérte Istent, segítse a szeretett ukrán népet a béke felé vezető útján, s árassza ki a húsvéti fényt az orosz népre. Támogassa mindazokat, akiket a súlyos törökországi és szíriai földrengés sújtott! 

A pápa többek mellett Izraelt, Libanont, Tunéziát, Haitit, számos afrikai és délkelet-ázsiai országot, ahol a menekülteket, elhurcoltakat, politikai okokból bebörtönzötteket és migránsokat, különösen a leginkább sebezhetőket ajánlotta Isten kegyelmébe, valamint mindazokat, akik az éhezés, a szegénység és a drogkereskedelem, az emberkereskedelem és rabszolgaság minden formájának aljas hatásaitól szenvednek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.