Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Nem sikerült megmenteni a kis postákat

2022. december 16. 12:25
A Magyar Posta energiatakarékosságra hivatkozva számos postahivatalt – köztük négy veszprémit – zárt be november közepén. A polgármester tárgyalt ezek megmentéséről, de a költségeket végül az önkormányzat sem tudja vállalni.

Mint arról korábban beszámoltunk, négy veszprémi postahivatal ideiglenes bezárásáról döntött a Magyar Posta, így november 12. óta nem üzemel az Ady Endre és a Victor Hugo utcai, a Dózsa téri és a vasútállomásnál található egység: a városban a Munkácsy úti és a Kossuth utcai postahivatalok továbbra is nyitva tartanak.

Zárva a posta a CholnokynZárva a posta a Cholnokyn

Arról is írtunk, hogy a hír bejelentését követően Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) egyeztetést kezdeményezett Fónagy János államtitkárral. A városvezető azt szerette volna elérni, hogy a postahivatalok önkormányzati hozzájárulással újranyithassanak az év elején.

A tárgyalások azonban kijózanító eredménnyel zárultak. A Magyar Posta 18 hónapos határozott idejű együttműködési szerződést ajánlott a városnak egy szabadon választott postahivatal közös üzemben tartására. A legforgalmasabb bezárt posta a Cholnoky városrészben található, ahol átlagosan napi 364 ügyfél szokott megfordulni. Nyitvatartásának az önkormányzatra eső éves költsége 37,7 millió forint lenne. A polgármester csütörtökön a városi közgyűlésen elmondta: az önkormányzat maga is korlátozásokat vezetett be, hogy saját intézményein spóroljon, ilyen helyzetben ekkora plusz költséget felvállalni nagy kockázat lenne. A polgármester szerint ha lenne a költségvetésben közel negyvenmillió forint szabadon felhasználható összeg, annak minden bizonnyal jobb helyet is találnának ebben a nehéz időszakban.

Porga GyulaPorga Gyula

A napirend vitájában Hartmann Ferenc frakcióvezető (MSZP-LMP-Párbeszéd) azt javasolta, hogy a költségvetés összeállításakor térjenek vissza a kérdésre. Katanics Sándor frakcióvezető (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) a Magyar Postát kritizálta. Mint mondta, nem volt elegáns a részükről az önkormányzatokra tolni a felelősséget. A frakcióvezető szerint látva, hogy az állami költségvetésből mi mindenre futja, szomorú, hogy erre a célra nem jutott forrás.

Katanics SándorKatanics Sándor

Guzslován Gábor (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) szerint azok az állampolgárok, akik a városrészükben posta nélkül maradtak, újabb bosszúsággal szembesülnek majd a főpostán, ahol nem üzemel minden ablak, lassú az ügyfélkezelés. Porga Gyula polgármester ugyanakkor megértőbb hangnemet választva megjegyezte, a posta nem bocsátott el embereket, munkavállalóit átirányította a működő hivatalokba, hogy a megnövekedett igényeket ki tudják szolgálni. A megnövekedett energiaárak a postának is komoly veszteséget okoznak, a cég is igyekszik racionalizálni a működését éppúgy, mint az önkormányzat.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.