Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
21°C
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
21°C

Már lehet pályázni a 100 szóban Veszprém versenyre

2022. március 25. 13:00
A StúDió Veszprém Podcast alapító-szerkesztői, Dióssy László és Wéber László sajtótájékoztató keretén belül tették elérhetővé a pályázatot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, történetíró versenyt szervez a StúDió Veszprém Podcast, a program alapötlete Dél-Amerikából ered, méghozzá Chile fővárosából, a ’100 szóban Santiago’ nyomán. Veszprém az első olyan város, amely nem fővárosként, hanem vidéki városként szervezi meg a versenyt.

Dióssy László és Wéber LászlóDióssy László és Wéber László

A jelentkezőknek néhány kritériumot figyelembe kell venniük, amikor megírják történetüket: az írás nem haladhatja meg a száz szót, emellett Veszprémhez kell fűződnie, gyakorlatilag bárhogyan. A lényeg, hogy olyan írni szeretők jelentkezését várják, akiknek valamilyen élményük, kötődésük, benyomásuk van a királynék városáról. Még az sem kritérium, hogy helyinek kell lenni.

Wéber László elmondta, az olvasás népszerűsítése - ahogy podcast adásaikban, úgy ebben a versenyben is - egyfajta misszió.  

A versenyre augusztus 20-ig lehet pályázni, a díjátadó pedig október 18-án lesz. A háromfős zsűri ötven döntős művéből fogja kiválasztani az első három helyezettet, a közönségdíjast, valamint a tizennyolcév alatti tollából született legjobb írást.

Nyáry KrisztiánNyáry Krisztián

A sajtótájékoztatón a zsűri tagjait is bemutatták: Nyáry Krisztián, Praznovszky Mihály és Géczi János. Utóbbi külföldi tartózkodása miatt nem volt jelen, de Nyáry Krisztián és Praznovszky Mihály mindketten egy jól átgondolt kedvcsinálóval invitálták az érdeklődőket, hogy jelentkezzenek a versenyre.

Porkoláb EszterPorkoláb Eszter

A 100 szóban Veszprémnek két nagykövete is van: Porkoláb Eszter és Rábai Balázs. A szervezők célja, hogy a legjobb művek könyv formájában is publikálva legyenek, illetve a szövegek mellé fényképes illusztrációk is készülnek majd.

A versenykiírásról, a jelentkezésről bővebben itt olvashat.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. ma 10:33 Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Óriási érdeklődés mellett, nagy sikerrel zajlott május 6-10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathatott a közönség. 2024. május 13. 8:51 Német nemzetiségi gálát tartottak a Hangvillában német nemzetiség Német nemzetiségi gálát tartottak a Hangvillában A Gizella-napok zárónapján, vasárnap a Hangvillában a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat is képviseltette magát. A gála színvonalas műsorára rendkívül sokan voltak kíváncsiak, mondhatni a csilláron is lógtak. 2024. május 13. 14:15 A múltba enged betekintést Öskün a helytörténeti kiállítás A múltba enged betekintést Öskün a helytörténeti kiállítás Szombat délelőtt ünnepélyes keretek között megnyílt a helytörténeti kiállítás, a Mecset utca 11. szám alatt. Sokak munkája a ház, hatalmas összefogás eredménye, de akit mindenképpen ki kell emelni a gyűjtemény összehozása kapcsán, az Magyar Józsefné Ilus. 2024. május 12. 10:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.