Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 13. Szervác
Veszprém
16°C
2024. május 13. Szervác
Veszprém
16°C

Október végéig ismét várja a kreatív művészeti-kulturális ötleteket az EKF

2021. október 12. 13:39 // Forrás: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program
Október eleje óta ismét nyitva a pályázati kapu: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program várja azokat az ötletterveket, kreatív kezdeményezéseket, amelyek tovább tudják majd színesíteni a felvezető 2022-es év kulturális kínálatát és ezzel jó alapot adnak a 2023-as programévhez. A felhívás több újdonságot is tartalmaz, amelyek egyrészről gyorsítják és megkönnyítik a programgazdák előkészítő munkáját, másrészről azt segítik, hogy a pályázatok minél jobban kapcsolódjanak az EKF célkitűzéseihez, elveihez.

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. elindította a 2022-es év kulturális-művészeti programjainak válogatását, amelyre olyan izgalmas, új vagy megújulni képes kezdeményezéseket vár, amelyek színesítik, kiegészítik és gazdagítják a már most is nagyon sokszínű EKF Programot.

A pályázatokat az EKF 7 fő témájában várja: ezek azAz első fordulóban az ötletpályázatok elektronikus benyújtásának határideje: 2021. október 31. A második fordulóban a kidolgozott projekttervek elektronikus benyújtásának határideje: 2021. december 10. Fontos, hogy a projekttervet csak az első fordulóban sikeres ötletek benyújtói dolgozhatják ki. Az ötletpályázat sikere azonban nem garantálja automatikusan a második forduló sikerét és önmagában még nem jár támogatással.

  • irodalom;
  • a színház és tánc;
  • a képzőművészet, fotóművészet és design;
  • a zene;
  • a kultúrtáj és Balaton-ökológia;
  • a helytörténet és kulturális emlékezet;
  • valamint a közösség és ifjúság.

A hét területhez nagyon konkrét célok és már futó programok tartoznak – ezek bemutatása, pontos leírása megtalálható az EKF hivatalos honlapján ezen a linken.

fotó: VEB2023 EKFfotó: VEB2023 EKF

A most közzétett pályázat során olyan programok, események és kulturális célú fejlesztések kaphatnak támogatást, amelyek bevonják a helyi közösségéket, túllépnek az általános kulturális-művészeti célkitűzéseken, ugyanakkor nemzetközi mércével is látványos eredményeket tudnak felmutatni.

A megújult pályázati rendszerben könnyebben, gyorsabban lehet egy jó elképzeléssel sikeresen csatlakozni az EKF programjához: a korábbi összetett űrlapok helyett most egy rövid ötletpályázattal indul a folyamat. Ez segít a pályázóknak pontosítani és konkretizálni az ötleteiket, megtalálni a megfelelő kapcsolódási pontokat vagy megvalósítható célokat választani. Az első fordulón sikeresen szereplő pályázók kapnak aztán lehetőséget a kidolgozott projektterv benyújtására, amelyhez már személyes konzultációt is igénybe tudnak venni. A folyamatot tovább könnyíti, hogy idén ősztől szinte papírmentesen és teljesen online módon lehet pályázatot benyújtani.

Az első fordulóban az ötletpályázatok elektronikus benyújtásának határideje: 2021. október 31. A második fordulóban a kidolgozott projekttervek elektronikus benyújtásának határideje: 2021. december 10. Fontos, hogy a projekttervet csak az első fordulóban sikeres ötletek benyújtói dolgozhatják ki. Az ötletpályázat sikere azonban nem garantálja automatikusan a második forduló sikerét és önmagában még nem jár támogatással.

Az EKF-nél azt ígérik, a korábbiakhoz hasonlóan több módon is segíteni fogják a pályázatok sikeres elkészítését. Az EGYÜTT OKOSABB nevű rendezvényeiken a pályázat megírásában és a költségek tervezésében tudnak segíteni. Ezek helye, időpontjai:

  • 2021. október 21, 16.00 Tapolca, Hősök tere 15.
  • 2021. október 28, 16.00 Siófok, Fő tér 1. (II. emelet, Balaton terem)
  • 2021. november 19, 16.00 Várpalota, Thury Vár, Márvány Terem

fotó: VEB2023 EKFfotó: VEB2023 EKF

A pályázatok sikeres elkészítését online konzultációval is segíteni fogják. A tervezett időpontok:

  • 2021. október 14. – csütörtök 12.00-14.00
  • 2021 október 15. – péntek 08.00h-09.00
  • 2021 október 19. – kedd 15.00h-18.00
  • 2021 október 21 – csütörtök 08.00h-09.00

Jelentős érdeklődés esetén további online konzultációs időpontokat hirdetnek meg, és időpontot hamarosan honlapjukon keresztül is lehet foglalni. A felhívással kapcsolatos kérdésekre az alábbi címen is kaphatnak választ a pályázók: palyazat@veszprembalaton2023.hu

Az EKF keretében jelenleg is futnak pályázati konstrukciók, ilyen a KultHáló Program, a Pajta Program és az Utcakép Program.

 

Az EKF látványos infógrafikával is segíti a leendő pályázók dolgát, amit az alábbiakban böngészhetnek.

vehir.hu
további cikkek
Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47 Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.