Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
5°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
5°C

Közel százan vettek részt a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. pályázati tájékoztató fórumán

2021. március 13. 12:59 // Forrás: EKF
Nagy érdeklődés mellett tartotta meg pályázati tájékoztató fórumát március 10-én a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Az online eseményen közel száz érdeklődő vett részt Veszprémből és a Bakony-Balaton régióból. A jövő hétre kiírt pályázati fogadóórára minden hely betelt, ezért március 26-ra újabb alkalmat hirdetnek meg a szervezők.

A nagy érdeklődés miatt március 26-ra újabb pályázati fogadóórát hirdet a Veszprém-Balaton Zrt. A fogadóórán a pályázati felhívással kapcsolatos kérdésekre Mihályi Patrícia, a Veszprém-Balaton Zrt. pályázati és forrástermelési koordinátora és Forró Krisztina, vezető projektmenedzser válaszol. Az online konzultáció keretében, 16 és 18 óra között 20 perces egyéni idősávokban tehetik fel pályázattal kapcsolatos kérdéseiket a pályázók. A részvétel regisztrációhoz kötött, a fogadóórához való csatlakozás részleteiről az alábbi linken tájékozódhatnak: https://veszprembalaton2023.hu/hu/events

A március 10-i tájékoztató fórumon közel száz érdeklődő vett részt Veszprémből és a régióból. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozathoz csatlakozott települések közül mind a Bakony régióból, a Balaton-felvidékről és a Balaton-parti településekről is szép számban voltak érdeklődők. Legtöbb kérdés a projektek megvalósításának technikai feltételeivel kapcsolatban merült fel, szó volt az akadálymentességről, a fenntarthatóságról és a programok esetleges online megvalósításáról. Érkezett kérdés arra vonatkozóan, hogy egy kulturális intézmény több tevékenységre is nyújthat-e be pályázatot, valamint a pályázat költségvetésére és módosításának lehetőségeire, az eszközbeszerzésre és a kommunikációs kötelezettségekre vonatkozóan is.

A fórumon felmerült kérdésre, hogy tervezhetnek-e bármilyen infrastrukturális beruházást a pályázat keretében, a pályázati koordinátor elmondta, hogy kisebb javításokon kívül infrastrukturális jellegű beruházással nem lehet pályázni. Első körben 2021. október 31-éig megvalósuló projektekkel pályázhatnak azok a szereplők, akik az Európa Kulturális Főváros 2023 programhoz már csatlakozott településeken terveznek kulturális-művészeti programot megvalósítani. A pályázatok beadása és elbírálása folyamatos, a pályázati rendszer a tavasz folyamán további kategóriákkal bővül.

A fórum végén feltett körkérdésre, hogy miről szeretnének legtöbben hallani, kiderült, hogy a pénzügyi tervezéssel és a pályázat megírásával kapcsolatos kérdések foglalkoztatják leginkább az érdeklődőket – mondta el Mihályi Patrícia. 

A pályázati fórumon elhangzott kérdések és az arra adott válaszok a VEB 2023 honlapján érhetők el.

vehir.hu
további cikkek
Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47 Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.