Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Megint meghalt valaki, LOL

2020. december 5. 4:00
Az elmúlt hetekben a magyar kommentelők kiállították saját szegénységi bizonyítványukat: a közösségi oldalon rutinszerűen, tucatjával érkeznek a nevetgélős szmájlik, amikor emberek haláláról tudósítunk.

Ezekben a percekben valaki (de sajnos helytállóbb azt mondani, hogy valakik) az életéért küzd. Fekszik egy kórházi ágyon, gépekre kötve – ha szerencséje van, már nincs magánál, csak a teste próbál megkapaszkodni még ebben a világban. Ha mégis eszméleténél van,  fojtogatja az összeomló tüdeje, szörnyű fájdalmakkal küzd és a közelgő elmúlás mind élesebben kirajzolódó tudatával. Haláltusáján holnap kommenthuszárok nevetgélnek majd a közösségi oldalon.

A szerkesztő pedig csak néz maga elé, ahogy a betegek haláláról tudóstó hírre gyűlnek a nevetgélő emojik, és próbál rájönni, vajon mikor szűntünk meg embernek lenni? Vajon mikor fogyott el az empátia utolsó morzsája is, vajon mióta nevetjük ki a haldoklók fizikai és a gyászolók lelki fájdalmát? 

A koronavírus áldozataira sokan csak számokként tekintenek – ők azonban igazi, hús-vér emberek voltak, akik fájdalmak közepette mentek el, és akiket a családjuk most gyászol. Sokan közülük még évekig élhettek volna, ha a covid szövődményei nem ragadja el őket, még közös karácsonyok, utazások, szeretetteljes pillanatok vártak volna rájuk, amiket már sem ők, sem a családjuk, barátaik, az itt maradtak nem élhetnek meg.  

Minden halál tragédia, aki elveszti a szüleit, a testvérét, a szerelmét, annak ezek a napok élete legrosszabjai. 

Adja az ég, hogy ne a közösségi oldalon keressenek vigaszt, mert ott nagyon hamar bele fognak futni az első "ja csak nyolcan haltak meg aznap? LOL"  típusú kommentbe. Gondolom, azok, akik a nevető szmájlikat dobálják a gyászhírekre, azt is teljesen természetesnek vennék, ha a szüleik temetésén részvétnyilvánítás helyett olyanokat mondanának a résztvevők egy megengedő mosollyal, hogy "ugyan már, betegek meg öregek voltak, úgyis meghaltak volna"

Az igazi katasztrófa nem a világjárvány, hanem az, amit mi, emberek egymással teszünk.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Dóri ,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Marketing szempontból a legjobb fogás az élő szövet reklámtábla-ipar, amikor az ész és a tehetség nem kell, hogy párosuljon se egymással, se semmi egyébbel.   tegnap 22:05 Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Rendkívül furcsa, provokatív kérdést tett fel hét nőnek nemrégiben egy népszerű, külföldi tiktoker. A kérdés így szólt: inkább egy medvével, avagy sokkal inkább egy idegen férfival találkoznának egy elhagyatott erdőben? 2024. május 12. 21:18 Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Hétvezér Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy utazás közben, ikonikus filmes és sorozatos helyszíneken járva egy picit a „fikció része lett”: pózba vágta magát és úgy tett a kamera előtt, mintha az adott filmjelenet hőse lenne. Többségünk esetében ez csak spontán poénkodás, akad azonban, aki egyenesen erre szervezi rá a nyaralását. 2024. május 5. 22:24 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.