Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 6. Miklós
Veszprém
12°C
2025. december 6. Miklós
Veszprém
12°C

Megoldás a munkaerőhiányra: kényszerkényelmi alapanyagok

2019. november 25. 9:08

A munkaerőhiány egyre több vendéglátós életét keseríti meg. A hazai körülmények között nagyon nehéz jól képzett és gyakorlott kollégákat találni - a nyomás pedig rajtuk is hatalmas, hiszen néhány órányira például a Balatontól sokkal többet kereshetnek. A nyugati bérekkel egy magyar étterem nehezen tud versenyezni. Egy hasznos újítás azonban segíthet megtalálni a vállalható kompromisszumot. A Matusz-Vad Webáruház kényszerkényelmi termékeket kínál. 

A gyakorlat hiánya okozza a legnagyobb nehézséget

A vendéglátásban pontosan szabályozzák, hogy ki milyen munkát végezhet, és milyen végzettségre vagy jogosítványra van szüksége ahhoz, hogy valaki szolgálatot teljesíthessen egy étterem konyháján. A munkaerőhiány következményeként azonban sokszor nem a szükséges papír hiányzik. A munkára jelentkezőknek a gyorstalpaló képzések után egyszerűen nincs olyan gyakorlatuk, amellyel megfelelő sebességű munkát végezhetnének egy étterem konyháján. 

A Matusz-Vad Webáruház kényszerkényelmi hústermékei pont erre a problémára kínálnak megoldást. Ezeket a hústermékeket a lehető legmagasabb szinten, profi módon előkészítették, így az étteremben már nem kell a bontással, darabolással, metszéssel foglalkozni. Ezek a legnagyobb ügyességet követelő és egyben legbalesetveszélyesebb munkafolyamatok. Ha ezeket ki lehet iktatni a szakácsok és konyhai előkészítők feladatai közül, rengeteg időt lehet megspórolni, illetve egyes termék félkész jellegéből adódóan nem kell olyan kollégát találni, aki mindenféle hús előkészítésében gyakorlott. Ha szükséges, a cég a személyzet betanítását is elvégzi.

Minőségben nem szabad kompromisszumot kötni

A gyorséttermek már régóta alkalmaznak hasonló technikát. A legnagyobb láncok konyháira szinte kész áruk érkeznek. A személyzet feladata tényleg csak a gyors sütés és a tálalás. A Matusz-Vad Webáruház a csúcsra emelte ezt a megoldást. Nem csak kényelmesen használható, félkész vagy kész termékeket kínálnak, de mindezt a lehető legmagasabb minőségben tudják biztosítani. 

A kényszerkényelmi hústermék paletta összeállításánál nem az volt a szempont, hogy olcsón tudjanak elfogadható terméket előállítani az éttermek. A cég elsősorban a csontozás, a darabolás, a filézés fáradságos munkáját vette le az éttermek válláról. Ezeknél a termékeknél az a fő szempont, hogy magas szintű gasztronómiai élményt tudjanak biztosítani akkor is, ha a legkényesebb feladatokra nem áll rendelkezésre megfelelő munkaerő. 

Gyors és biztonságos

Azzal, hogy a legnehezebb feladatokat már nem az étterem konyháján kell elvégezni, az éttermek időt és pénzt takaríthatnak meg. A kényszerkényelmi termékek felhasználása azt jelenti, hogy az éttermek kapkodás nélkül tudnak hozzáadott értéket teremteni. 

vehir.hu
további cikkek
Dupláznak az Őrült Nők Veszprémben Őrült nők ketrece Dupláznak az Őrült Nők Veszprémben Hatalmas az érdeklődés Az Őrült Nők Ketrece című előadásra Veszprémben, ezért a már május 18-ára meghirdetett, este 8-kor kezdődő előadás mellett aznap fél 3-kor is színpadra kerül a kultikus darab a Veszprém Arénában. Az előadás előtt két órával pedig az érdeklődők szintén találkozhatnak a szereplőkkel és betekinthetnek a kulisszák mögé is. 2025. március 18. 11:49 Botra fel! – Veszprémben is elindulnak a nordic walking túrák közélet Botra fel! – Veszprémben is elindulnak a nordic walking túrák Nem a szauna az egyetlen dolog, amit a finnek adtak a világnak és jótékony hatással van az ember fizikai és lelki állapotára egyaránt. A nordic walking amilyen egyszerű sport, olyan sok előnye van, viszont itt sem árt, ha szakavatott oktatótól kap segítséget az ember a kezdő mozdulatok elsajátításához. A Tourinform Veszprém idei legaktívabb programján az ország legnevesebb nordic walking edzőjével kelhetnek útra az érdeklődők Veszprémben. De, hogy pontosan mit kínál a március 21-ei program és honnan ered a nordic walking, arról cikkünkben lerántjuk a leplet. 2025. március 12. 22:49 A belváros egy eldugott zugában ismertük meg, hogy mitől lesz valóban élmény az étkezés gasztronómia A belváros egy eldugott zugában ismertük meg, hogy mitől lesz valóban élmény az étkezés Veszprém egyik legújabb ételkiszállító vállalkozása, a Zugkonyha nem attól lesz egyedi, hogy gondosan megválogatott alapanyagokból dolgoznak. Nem is csak attól, hogy a sütőlapnak ideje sincs kihűlni, hiszen a hét minden napján, reggeltől késő estig sercegnek rajta a húspogácsák. A Zugkonyhásoknak titka valami egészen másban van. Zsuzsit és Norbit a belváros egyik eldugott zugában kerestük meg, és miközben vártuk az ebédünket, kicsit a veszprémiek ízlését is megismertük. 2025. február 2. 20:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.