Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C

Énekkar, keramikus és hálózatkutató a megye kiválóságai

2019. november 15. 18:16
Átadták a megyei Prima díjakat péntek este a Megyeházán.

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezetének Veszprém Megyei Prima gálát a Megyeházán, ahol a megyei Prima díjak mellett a megyei Év Vállalkozója Díjat és a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat is átadták. 

A Veszprém Megyei Év Vállalkozója Díjat Vámosiné Durecz Adrienn és Vámosi András, az árnyékolókat forgalmazó Waremagyarország Kft. tulajdonosai, Végh András, az egyedi és kis-sorozatban gyártott gép- alkatrészek, szerszámok és készülékek, valamint célgépek tervezésére és gyártására szakosodott Solidsteel Kft. ügyvezető igazgatója és Bolvári Dániel, a Ciruskate Kft gördeszka manufaktúra tulajdonosa vehette át. 

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalás Díjat a Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesületnek ítélték oda. A szervezet az elmúlt 13 évben több száz hontalan kutyát juttatott otthonhoz, kitartó munkával pedig állatmenhelyet hoztak létre, ami térségünk jelenleg legmagasabb létszámú állatotthona.

A Megyei Prima Díjat Magyar Zeneművészet kategóriában az Orlando Énekegyüttes vehette át. Az együttes Veszprémben alakult 2000-ben Vikman Pál művészeti vezetésével. Az együttes kifejezetten a régizene művelésére, előadására, a vokális polifónia minél szélesebb körben való megismertetésére jött létre. Az együttes 2016-ban kibővült, jelenleg 16 tagja van. Az Orlando repertoárján elsősorban egyházi művek szerepelnek. Az együttes talán legnagyobb hagyományú koncertsorozata az Adventi és a Nagyheti Zenés Áhitatok sorozata volt. Amellett, hogy az együttes rendszeresen szolgál Veszprémben és környékén egyházi ünnepeken, évről-évre önálló koncertekkel is jelentkezik. A 2013-tól megrendezett Veszprémi Régizenei Napoknak kezdetektől résztvevője, 2019-től főszervezője.

A Magyar Képzőművészet kategória díjazottja Halmos Ferenc. 1956-ban Pécsett született. A Veszprémi Vegyipari Egyetemen szerezett diplomát, majd Kutató-fejlesztő-tervező szakmérnöki képesítést. 1978 óta foglalkozik kerámiával. 1989-től 3 éven keresztül kerámiatechnológiát tanított az Iparművészeti Főiskolán, ez évtől dolgozik önálló keramikusként. Részt vett számos műemlék középület kerámia díszeinek felújításában. Ilyenek Veszprémben a Katolikus Iskola és a Polgármesteri Hivatal. 1993-ban tagja lett a Veszprémi Művész Céhnek, majd 1996-ban nyert felvételt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe.

Magyar Tudomány kategóriában prof. dr. Abonyi János vehette át az elismerést. Abonyi János Szombathelyen született 1974-ben. A Pannon Egyetemen szerzett vegyészmérnöki oklevelet, majd PhD fokozatot. A Magyar Tudományos Akadémia doktora címet 2011-ben nyerte el. Jelenleg a Pannon Egyetem egyetemi tanára, a Mérnöki Kar dékánhelyettese, Lendület kutatócsoport vezetője. Kutatási területe az irányítástechnika, az adatbányászat, a számítási intelligencia mérnöki alkalmazásai, a minőségügy, a folyamatmenedzsment és a hálózattudomány területére sorolható kérdésekkel foglalkozik. 2017-ben a Magyar Tudományos Akadémia nagy presztízsű Lendület pályázatán ötéves időtartamra kutatócsoport létrehozására nyert lehetőséget. Csoportja valóban óriási lendülettel végzi a munkát, havonta publikálva értékes tudományos eredményeket a nemzetközi szakfolyóiratokban. Abonyi János mintegy 300 publikáció, köztük három könyv szerzője. Munkáit eddig 4500-szor idézték. A vezetésével fejlesztett programcsomagnak több mint 15 ezer regisztrált felhasználója van. Abonyi János nemcsak kutatóként, hanem tanszék- és intézetvezetőként is bizonyította kiváló szervezőkészségét.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. ma 15:32 Helikopter-balesetben elhunyt az iráni elnök és az iráni külügyminiszter Helikopter-balesetben elhunyt az iráni elnök és az iráni külügyminiszter Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter meghalt az őket szállító helikoptert ért balesetben vasárnap - jelentette a Mehr iráni félhivatalos hírügynökség hétfőn. ma 10:47 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. ma 16:16 Egy egész csapat kapta a Pro Civitate díjat Egy egész csapat kapta a Pro Civitate díjat Abban, hogy mennyire lesz jó vagy jobb az életünk, néha sokkal nagyobb szerep jut a körülöttünk élő embertársainknak, mint a politikának. Jól igazolják ezt a hivatalos baráti körök is, melyek az összetartozás élményét, az odafigyelést adják nekünk. Nem véletlen, hogy idén egy ilyen csapat nyerte el a Pro Civitate díjat. ma 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.