Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C

Borult a papírforma, Szávayt kioktatta Errani / Ismét előjött a régi betegség; szervák nélkül még a női mezőnyben sem lehet meccset nyerni

2008. május 14. 16:40
Sajnálatos módon nem teljesítette Ági azt, amit a tegnapi cikkben tőle elvárhatónak írtunk. A világranglista 60. Sara Errani esélyt sem hagyott a hétfői napon még sziporkázó, első szerváit kilencven százalékban beütő magyar lánynak. A római tenisztornától függetlenül ugyan, de nem kisebb súllyal bíró bejelentést tett a világranglista éllovas Justine Henin: azonnali hatállyal visszavonul a profi tenisztől!
Kissé rémisztő volt látni az eredményjelzőn a 0:6, 1:5-ös állást, és valljuk be, nem sokat szépített a kézfogóig megnyert két játék sem a végeredményen. A 11. kiemelt magyar lányt ismét a szervája hagyta cserben, két nap alatt a kiemelkedően jó adogatásból lesüllyedt a katasztrófális 34%-ra, ami az első szervákból megnyert pontokat illeti. A játéktudásban egyre jobban sűrűsödő női mezőny top száz játékosai közül már senkit nem tudna még csak megszorítani sem ezzel a mutatóval bírva.
Egyetlen pozitívuma a mai eredménynek, hogy Ági most pihenhet a Roland Garros előtt, fejben ismét rendbe rakhatja a dolgokat. Mert tudjuk, hogy ha ő minden idegszálával a következő labdamenetre tud koncentrálni, akkor bárkit meg tud verni; és sajnos látva az idei eredményeit, ha másra is figyel az edzések és tornák között, akkor bárkitől ki is tud kapni.
Persze nem kell temetni őt, a tavalyi év második felében elkényeztetett minket hihetetlen eredményeivel, az idei év hirtelen "túl gyengének" tűnik nekünk. No ez a gyenge szereplés jelenti a 18. helyet neki a WTA Race-ben, ahol csak az idei eredményeket veszik számításba. A klaszzikus listán pedig a mostani második fordulónak köszönhetően 35 pontot vissza tudott hozni a tavaly Zágrábban megszerzett, így most elbukott 65-ből. Az elmúlt időszakban a tengerentúlon, valamint Berlinben és most Rómában a Grand Slamek után legrangosabbnak számító Tier I-es tornákon szerzett több mint 300 pontból pedig az említett horvát viadalon kívűl csak a tavalyi pesti torna pontjai jönnek le, tehát nincs okunk panaszkodni. Csak a Roland Garroson minden a helyén legyen, a tavalyi második forduló után mindenki (köztük Ági is) elégedett lenne azzal, ha a világranglistán elfoglalt helyének megfelelően a nyolcaddöntőig menetelne a magyar tehetség.

Az $1,340,000 összdíjazású, Tier I-es torna második fordulójában már lejátszott mérkőzések:
(Q) Tsvetana Pironkova (BUL) - (1) Ana Ivanovic (SRB) 6:4 5:7 6:2

(7) Venus Williams (USA) - Samantha Stosur (AUS) 6:4 6:1

(10) Vera Zvonareva (RUS) - (Q) Iveta Benesova (CZE) 7:5 4:6 7:5

(WC) Sara Errani (ITA) - (11) Szávay Ágnes 6:0 6:3

(12) Agnieszka Radwanska (POL) - (WC) Roberta Vinci (ITA) 3:6 6:2 6:2

Caroline Wozniacki (DEN) - Ekaterina Makarova (RUS) 6:3 6:4

(WC) Victoria Azarenka (BLR) - (Q) Monica Niculescu (ROU) 6:3 6:2

Visszavonult a világelső:
A mai napon a világranglista éllovas, minden idők egyik legjobb női teniszezője, Justine Henin bejelentette visszavonulását a profi tenisztől. Különösebb indokkal nem magyarázta döntését, egyszerűen csak mással szeretne foglalkozni a jövőben. Elmondása szerint nem érezte már magában a profizmushoz elegendő tüzet és elhivatottságot a hétszeres Grand Slam-győztes.



A még mindig csak 26 éves belga lány négyszer nyert Roland Garrost (nem mellesleg idén is ő lett volna a legfőbb esélyes), kétszer US Opent, egyszer Australian Opent és kétszer döntőzött Wimbledonban is. Karrierje során 41 WTA tornán bizonyult a legjobbnak, ez majdnem 20 millió dollárt jelentett bankszámlájának. 493 győztes mérkőzésével szemben mindösszesen 107 vereséget kellett abszolválnia.
Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.