Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
12°C
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
12°C

Világháborús kiállítás a Pannon Egyetemen

2019. szeptember 18. 4:03
A második világháború kitörésének 80. és a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Vadászrepülő Ezred megalakulásának 75. évfordulója alkalmából rendeztek kiállítást a Pannon Egyetem B-C épületét összekötő folyosórészlegén.

A kiállítás keddi megnyitóján elsőként dr. Hortobágyi Ildikó egyetemi docens, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánhelyettese szólalt fel az intézmény nevében: „Öröm számomra, hogy az egyetem gazdája lehet egy nagyon fontos eseménynek, mely során szeretnénk a nagyközönséget megismertetni mindazokkal az értékekkel, amelyek számunkra, és a jövendő generáció számára hagyomány, őrizendő tudás.”

A kiállítást hivatalosan Kositzky Attila nyugalmazott repülő altábornagy nyitotta meg, aki kisebb történelemórával ismertette az eseményeket pontról pontra, mintegy tárlatvezetést adva a történtek részletes bemutatásával.

Piros György nyugalmazott miniszteri tanácsos üdvözölte a tárlat iránt érdeklődőket, bár, ahogy elmondta, háborús veteránokat nem köszönthetünk, de hozzátartozókat igen, akik szintén részletes beszámolót kaptak a második világháború legsötétebb történeteiből, szembenézve tehát a múlttal, és megemlékezve arról.

A kiállítás témáját Felföldi Gábor, az egyetem kulturális referensének előadása mélyítette el: Örkény István Dal című egypercesét adta elő.

A kiállítás szeptember 30-ig tekinthető meg!

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   tegnap 15:38 Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. tegnap 10:33 Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Óriási érdeklődés mellett, nagy sikerrel zajlott május 6-10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathatott a közönség. 2024. május 13. 8:51 Német nemzetiségi gálát tartottak a Hangvillában német nemzetiség Német nemzetiségi gálát tartottak a Hangvillában A Gizella-napok zárónapján, vasárnap a Hangvillában a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat is képviseltette magát. A gála színvonalas műsorára rendkívül sokan voltak kíváncsiak, mondhatni a csilláron is lógtak. 2024. május 13. 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.