Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Lendületben a veszprémi szinkronúszók

2016. március 22. 10:31
A szezon második versenyén vettek részt a Veszprémi Úszó Klub szinkronúszói. A hétvégén rendezték meg a 19. Nemzetközi ORKA Kupát Székesfehérváron.

Az egyik legnevesebb és legnépszerűbb verseny az évben: 7 ország, 30 egyesület, több mint 600 szinkronúszó méretetett meg a hétvégén.

A VÚK haladó csapata mindössze 10 fővel nevezett, mégis sok sikert könyvelhetett el magának és a városnak.
Kezdő kötelező gyakorlatok bemutatásával indult a szombati nap, ahol Krasznai Lilla aranyérmet, Tulipán Anna ezüstérmet, Csomai Panna pedig a 4. helyet szerezte meg. Az egyel fiatalabb korosztályban Szöllősi Vivien a 2., Farkas Luca a 3. helyen végzett. A 2003-as korosztályban Horváth Boglárka, a 2004-esek között pedig Nagy Lili szerezett bronzérmet.

A többiek sem jöttek el oklevél nélkül, Boda Noémi 5., Winkler Kata 6., Tulipán Eszter pedig 7.-ként végzett.
A vasárnapi napon a zenés kűrök következtek. Krasznai Lilla és Csomai Panna élete első, kezdő, páros kűrjét futotta és a 23 duóból a 6. helyen végeztek. Fiatalabbjaink (Horváth Boglárka, Nagy Lili, Szöllősi Vivien és Tulipán Anna) négyes csapatban debütáltak, és a 14 csapatból a 4. helyen végeztek.

A edzők, Aranyossy-Nagy Zsófia, Szokoly Réka és maguk a lányok is elégedetten zárták a két napot.
Az edzők így összegezték a versenyzők teljesítményét: „A lányok nagyon koncentráltan, összeszedetten versenyeztek, a hosszan tartó versenyszámok, és a még csak most alakuló versenyrutin ellenére is. Vidám, összetartó csapat képét adták, ami a legnagyobb öröm és elismerés számunkra. Így a jó eredmények szinte már maguktól értetődőek. A versenyrutin, a pozitív visszajelzések, az újabb motivációk és a csapatszellem jegyében mentünk, és jó végszó, hogy nem hiába!

Úgy tűnik Veszprém úttörő szinkronúszói jó példát mutatnak és kitapossák az utat az őket követő, újonnan érkező vizibalettos palánták számára.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.