Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Új parkolási rendszer Veszprémben

2016. január 29. 16:52 // Forrás: VKSZ Zrt
A vonatkozó önkormányzati rendelet alapján, február 1-étől az eddigiektől eltérő rendszerben működik Veszprémben a közterületi parkolás.

Az új rendszerrel együtt sok lényeges ponton változik a városi közterületi parkolás megszokott rendje, melynek egyik, mindenki által látható vonatkozása az eddig használatban lévő 44 db automata cseréje volt.

Az új automaták modernebbek, energiatakarékosabb és egytől egyig érintőképernyősek. A menüjükben a kor elvárásaihoz igazodva több nyelvből lehet választani, valamint mostantól akár pótdíj befizetésére is alkalmasak. Biztonsági szempontokból nézve folyamatosan kommunikálnak a központtal, riasztórendszerrel vannak ellátva, és a parkolójegyre a kocsi rendszámát is rányomtatják.

(képeink illusztrációk)(képeink illusztrációk)

Az automaták egyetlen megszokást igénylő tulajdonsága, hogy készpénzben csak a kívánt parkolási időnek megfelelő pontos összeget fogadja el, mindazonáltal a fizetésre alkalmat teremt a Nemzeti Mobilparkolás rendszere és az új elemként használható Veszprém-kártya, melyet a parkolási csoport bagolyvári úti ügyfélszolgálatán lehet majd megváltani. (A kártyára 2000 Ft-os megváltási díja után egyszeri 6000 forintot írnak jóvá, és folyamatosan utántölthető az igények szerint.)

Az automaták mellett forgalomterelési szándékkal a zónahatárok és a díjtételek is változnak. A legdrágább, piros zónába tartozik az Óváros tér, a Horgos utca, a Fortuna-udvar, a Lovassy előtti, a Skála, a Bagolyvár felső, a Cserhát lakótelep, a Centrum (Húszemeletes előtti) illetve a Hotel előtti, Budapest úti parkolók valamint a belvárosi körforgalomnál levő Ady utcai parkoló. Ugyanezt a díjat kell fizetni a belvárosi nyugdíjas ház melletti közben és a Járási hivatal előtt is.

Zöld zónába a Kopácsi utca, a piac környéke (Piac, SZMT székház, Jutasi út ), a Vörösmarty utca, a Bezerédi utca, a Kórház utca, a Ranolder tér és az Erzsébet tér;

a sárga zónába a Lovassy alatti és a nyugdíjasház mögötti parkolók, a Szófia, a Széchenyi, a Reguly, a Levendula, a Mikszáth, az Ádám Iván, a Bajcsy-Zsilinszky, a Vitéz, a Muskátli utcák és a Mártírok útja valamint a kamara épülete előtti parkolók tartoznak.

Február 1-től változnak továbbá a különböző zónák díjtételei is az alábbi módon:

  • Piros zóna: 320 Ft/óra, minimális díj 80 Ft
  • Zöld zóna: 200 Ft/óra, minimális díj: 50 Ft
  • Sárga zóna: 100 Ft/óra, minimális díj: 25 Ft

A VKSZ Zrt. reméli, hogy kis átállási idő után mindenki megszokja és megkedveli majd az új, több magyarországi és európai városban is hasonló elveken működő parkolási rendszert, amelyet a későbbiekben további kényelmi elemekkel kívánnak fejleszteni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.