Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Jó Helyek: Várvölgy Panoráma sör- és borház

2016. január 5. 15:47
A kávé és a bor legyen jó, a wc legyen tiszta, és bízzanak benned. Ha ez megvan, akkor lehet működőképes a vendéglátás - vallja a 2014-ben újranyitott vendéglátóhely tulajdonosa.

Idén is folytatjuk a veszprémi jó helyek rovatunkat. A sorozat idei első szereplője a veszprémi vár tövében található kávézó. Vagy bisztró. Vagy söröző, de hívhatjuk bárminek, a lényeg itt ugyanis nem elsősorban a külcsínen, hanem a szó szerinti vendéglátáson van. Egresi Szabolcs tulajdonossal beszélgettünk.

A Fenyves utcai vendéglátó évekig a környék híres talponállója volt egészen 2014 nyaráig, amikor egy vérbeli vendéglátós át nem vette az üzemeltetést. Szabolcs a kilencvenes években rengeteget dolgozott a Balaton-parton, megfordult a mostani Irish Pub elődjében, a Bumerángban, de ő üzemeltette a régi Buhim sörözőt is. Tapasztalata és elképzelése tehát van arról, hogy mi szerinte a vendéglátás.

Szabolcs végzett baristaként azt mondja, hogy a sommelier és a profi kávézók mind szépek és jók, talán még szükségesek is, de az emberekkel való kapcsolatot fontosabbnak tartja. „Hozzánk elsősorban ne azért jöjjenek le, ami ki van írva, hanem azért, hogy le akarnak jönni a Szabihoz. Ha ez működik, az a legnagyobb érték”- mondja.

„Az illúziót meg lehet teremteni szép kávéval meg jó borral, de a háttérben neked kell ott lenni.” Fontos az is, hogy az árak szolidak legyenek, és ne legyen rablás, ami szerinte sok helyre jellemző manapság.

Nyitáskor tudatosan nem költött se marketingre, se reklámra. Hagyta, hogy az emberekhez szájhagyomány útján jusson el a Várvölgy Panoráma híre.

Koncepciója sem volt azon kívül, hogy visszaadja az otthoni légkört:

„Nem akartam jól hangzó romkocsmát nyitni, rosszul érezni magamat és pózörködni azért, mert a trend most ezt várja el a vendéglátósoktól. A legfontosabb az alázat.”

- vallja.

A vendégekhez való hozzáállás beigazolódni látszik, hiszen Szabolcs név szerint ismeri szinte minden vendégét, akik jórészt a 35 és 65 év közötti korosztályból kerülnek ki, velük szoros kapcsolatot ápol. Azon kívül, hogy a hely mostani arculata jórészt a két keze munkáját dicséri, az ide járók is gyakran hoznak dekorációt, amiket - ha odaillenek-, szívesen rak ki.

A Várvölgyben programokat is szerveznek: rendszeresen tartanak grafológus- és dzsessz-esteket, de volt itt már Mikulás-véradás is decemberben. Amikor a jövőről kérdeztük, Szabolcs azt mondta, hogy teljesen elégedett a mai helyzettel, hisz úgy működik, ahogy elképzelte, mondhatni a szíve csücske, és ez így jó.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.