Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C

Rácz Jenő: rég megoldottuk a konfliktust

2015. december 15. 12:45
Az index mai cikke szerint 16 orvos mond fel a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, ha nem távolítják el az intézmény nagy hatalmú, kollégáit megfélemlítő főorvosnőjét. A főigazgató szerint ez rég lezárt konfliktus, ám valakinek mégis érdekében állt kiszellőztetni.

"Évek óta fokozódik az elkeseredés és a feszültség a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, az intézmény vezetése azonban eddig szőnyeg alá söpörte az ismétlődő konfliktusokat. A helyzet október óta vált ténylegesen kritikussá. A belgyógyászat 16 orvosa ultimátumot adott Rácz Jenő főigazgatónak: vagy kiiktatja az osztály életéből a kórház egyik nagy hatalmú főorvosnőjét, vagy egyszerre felmond szinte a teljes osztály. Az orvosok szerint Németh Ilona főorvosnő rendszeresen megalázza, megfélemlíti a kollégákat, és ellehetetleníti a betegellátáshoz szükséges együttműködést"- írja ma reggeli cikkében az index.

Telefonon értük el Rácz Jenőt, a kórház főigazgatóját, aki a vehirnek azt mondta: valóban voltak konfliktusok, de ezeket a személyes ügyeket megoldották, a főorvosnő továbbra is közalkalmazotti viszonyban marad, és a belgyógyászatról a sürgősségi osztályra helyezték át.

Rácz Jenő-Fotó: MTI/ Kovács TamásRácz Jenő-Fotó: MTI/ Kovács Tamás

Rácz Jenő cáfolja az index azon értesüléseit, miszerint tömeges felmondás veszélye valaha fenyegetett volna. Hozzátette: ez egy rég lezárt konfliktus, ám valakinek mégis érdekében áll ezt kiszellőztetni. A betegellátás eddig sem volt veszélyben, és a jövőben sem fog csorbát szenvedni.

Német Ilona főorvosnőről elmondta: egy köztiszteletben álló, 11 éve reprezentatív szakszervezeti vezetőről van szó, aki számos dolgot vívott ki a dolgozóknak. "Nem rég választották újra, és ha tényleg mindenki utálná, akkor ez nem is történhetett volna meg"- mondta Rácz Jenő.

Ge. Á.
további cikkek
Egy fotósnak sikerült egy képre komponálnia Magyarország két EKF-városát Egy fotósnak sikerült egy képre komponálnia Magyarország két EKF-városát Beinrohr Lászlónak a Kis-Papodról sikerült egy olyan képet készítenie, amin Veszprém aprólékos részletei mellett a távolban feltűnik a pécsi adótorony sziluettje is. ma 9:38 Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. tegnap 11:55 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. 2024. május 1. 21:09 Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Haszkovó Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Az Építők kövénél emlékeztek meg azokra a munkásokra, akik a 20. század második felében több ütemben felépítették a Jutasi úti lakótelepet, vagy ahogyan a helyiek emlegetik, a Haszkovót. Az ünnepségen elhangzott: a ma élő fiatal generáció tagjainak is meg kell ismernie, hogy kik voltak azok, akik egykor otthonaiknak az alapjait lerakták. tegnap 16:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.