Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Kolbászok, borok és térségi ételkülönlegességek

2015. november 13. 16:34
Tavalyhoz képest kétszer több kiállítóval és termelővel startol el szombat reggel a második Bakony Expo. Idén 12 ezer látogatót várnak.

A Veszprém Arénába szervezett két napos kiállításon összesen 120 veszprémi, és Bakony környéki borász, húsfeldolgozó, festő, pék, szappankészítő, élelmiszer-gyártó és pálinkafőző mutatja be termékét, de a termelő eszközök gyártói is bemutatkoznak.

A hétvégi expót péntek délelőtt egy szakmai nap előzte meg, melyen a termelők számára tartottak előadásokat többek között arról, hogy a környék termelői milyen módokon tudnak összefogni, valamint tájékoztatást kaptak a most záruló Helyi termékek éve programsorozat eredményeiről is.

a gépek is bemutatkoznaka gépek is bemutatkoznak

A kétnapos rendezvény pénteki megnyitóján Porga Gyula veszprémi polgármester köszönetét fejezte ki a szervezőknek, majd arról beszélt, hogy az expó a térség találkozási pontja kíván lenni az őstermelők, a mezőgazdaságból élők és a fogyasztók között. Szerinte a vidék és a város a rendezvényen keresztül is meg tudja mutatni erejét.

A Bakony Expo társszervezője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, melynek elnöke Győrffy Balázs, aki köszöntőjében elmondta, az expó fontos piacszerzési lehetőség a kiállítóknak. Példaként felhozta, hogy van olyan zalai termelő, aki egy hasonló rendezvényen jutott fontos brit piaci beszállítói lehetőséghez. Reméli, hogy a veszprémi rendezvényen is minél több hasonló siker születik.

győrffy balázsgyőrffy balázs

Az expó lehetőséget ad arra, hogy a környékbeli termelők büszkék legyenek portékájukra- mondta megnyitó beszédében Jakab István a Parlament alelnöke, a MAGOSZ elnöke. Úgy fogalmazott, a rendezvény egy igazi találkozó, ahol a szakma és a vásárlók is megismerhetik egymást. Az elnök különösen fontosnak tartja, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vendégként szerepel a Bakony Expo-n, a jövőben viszont reméli, hogy nem csak a hazai, hanem határon túli magyarság is megmutatja a maga jellegzetességeit, portékáit.

A két napos rendezvénynek idén is a Veszprém Aréna ad otthont, délelőtt 9 órától este 18 óráig. A rendezvényen megismerkedhetők lesznek a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományok, míg a színpadi produkciók a helyi konyhával kapcsolatos témákat dolgozzák fel.


Az alábbi képeink a pénteki sajtóbejáráskor készültek:

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.