Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C

Megkezdődött az ifjú tehetségek megmérettetése

2015. október 16. 12:17
Hat egyetem, 128 tanuló, friss és izgalmas produkciók minden művészeti ágból: ez várja az érdeklődőket az első alkalommal megrendezett Pannon UniFest fesztiválon, mely csütörtök délután vette kezdetét ünnepélyes megnyitóval az egyetemen.

Hegedűs Barbara, a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság elnöke köszöntőjében elmondta: büszke Veszprém gazdag kulturális örökségére, amely mind a városlakóknak, mind az idelátogatóknak színes élményekkel szolgál. Ugyanakkor eltökélt szándékuk a városvezetéssel, hogy ne csak az idősebb korosztályt szólítsák meg, de a fiataloknak is értékes és szórakoztató kikapcsolódási formákat nyújtsanak, még inkább bevonják őket a város életébe. Ezért is nagy öröm, hogy létrejöhetett a Pannon UniFest, amely remélhetőleg nem csak egy alkalomra szól, hanem egy sikeres sorozattá növi ki magát.

Ifjabb Szeles József, a fesztivál főszervezője hozzátette: egy éve, amikor az előző projekt, az István a király rockopera sikerét látva megálmodták a fesztivált a Hallgatók a Művészetért Egyesülettel, még nem gondolta, hogy ilyen hamar sikerül is megvalósítani az elképzelésüket.

- Megszólítani a fiatalokat a mai világban, és kicsalogatni őket a csigaházukból, hogy a nagyközönség előtt is megmutassák tehetségüket, egyáltalán nem könnyű feladat.

Elképesztő eredmény, hogy végül 128 hallgató jelentkezett az országos fesztiválra, s gyakorlatilag minden művészeti ág képviselteti magát.

Ez valódi reményt ad arra, hogy a VEN, az UtcaZene és a VeszprémFest mellett egy igazi értelmiségi fesztivál is létrejöhessen, amely pár év múlva akár képes lehet nemzetközivé válni, a most bemutatkozó fiatalok pedig egyszer talán a hazai kulturális szervezetek, intézmények jeles képviselői lehetnek.

Az ünnepélyes megnyitó a köszöntőbeszédek után különböző zenei produkciókkal folytatódott. Fellépett Wolford Alexandra Poulenc Les Chemis de l’amour című dalával, a Pannon Egyetem Kórusa Bárdos Lajos nótáit és pataki diákdalokat adott elő, Jurák Lili A Nyomultak híres betétdalát, a Senkim már című szerzeményt énekelte el, zárásként pedig Veszprém Város Vegyeskarának Vokál Kórusát hallhattuk. A fesztiválon fellépő hallgatók produkcióit pénteken 16 órától tekintheti meg a közönség a Pannon Egyetem aulájában valamint a Latinovits-Bujtor Játékszínben, majd vasárnap egy díjátadóval zárul a fesztivál.

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.