Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C

Könnygázt vetettek be a határsértők ellen

2015. augusztus 26. 14:12 // Forrás: mti
Dulakodás alakult ki a röszkei táboron belül szerda délelőtt, a rendőrség könnygázt is bevetett a rend helyreállítása érdekében a menekültekkel szemben.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az elégedetlenség a regisztrációs eljárás lassúsága miatt alakult ki. Sokkal több menekült érkezik most az országba, mint korábban, a regisztrációs eljárás ettől lassult le. A rendőrség uniós kötelezettségének megfelelően hajtja végre a regisztrációt.

Sajtóinformációk szerint körülbelül 200-an vettek részt a szerda délelőtti rendbontásban. A rendőrség nagy erővel vonult a helyszínre, és a rend helyreállítása érdekében könnygázt is bevetett, így rövid idő alatt sikerült lecsillapítani a menekülteket és helyreállt a rend a röszkei hangárnál, ahol a zöldhatáron elfogott menekültek 24 órán át tartózkodnak, ezalatt felveszik az adataikat és ujjlenyomatot vesznek tőlük. A táborban délre lecsillapodtak a kedélyek, feszültség nem érzékelhető, a megszokott rendben folyik a munka, és a regisztrált migránsokat buszokkal szállítják el.

A Fidesz lehetővé tenné a honvédség bevetését határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos feladatokra - közölte Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen úgy fogalmazott: a Magyarországra illegálisan érkező "népvándorlók" egyre agresszívabbak.

A kormánypárti politikus elmondta: szeptember 1-jére összehívták a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülését, amelyen határozati javaslatot terjesztenek elő, hogy lehetővé tegyék a honvédség bevetését. Ennek körülményeinek kidolgozására felhatalmaznák a kormányt. A tanácskozás meghívják a kabinet képviselőjét is.

A Jobbik csütörtökön benyújtja az alaptörvény módosítását annak érdekében, hogy a honvédséget jogi bizonytalanság nélkül mozgósítani lehessen a határok védelmére - jelentette be Vona Gábor pártelnök. Azt mondta, hogy nem díszszázadokra van szükség a határon, hanem olyan katonákra, akiknek megvannak az eszközeik, felhatalmazásuk, hogy visszafordítsák a bevándorlókat. Az eszközöket firtató kérdésre leszögezte, hogy nem emberélet kioltására alkalmas felszerelésre gondolt, hanem például könnygázra, vízágyúra.

A migránsokkal kapcsolatos kiadásokra közel 30 milliárd forintot csoportosított át a kormány - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerdán Budapesten, egy háttérbeszélgetésen. Ezt két kormányhatározat alapján hajtották végre. Az első határozat értelmében mintegy 6,5 milliárd forintot csoportosítottak át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt összegből a biztonsági határzár létesítésére. A második intézkedéssel pedig 22,2 milliárd forintot utaltak át a büntetés-végrehajtás, a rendőrség, a határvédelem, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal számára, de kapott pénzt az Emmi és a Miniszterelnökség is a plusz feladatok kiadásaira.

vehir.hu
további cikkek
Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Harminckét fogvatartott teljesítette a Veszprémi Szakképzési Centrum által szervezett adatrögzítői képzést a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A tanfolyam zárásaként hétfőn osztották ki a bizonyítványt a vizsgát sikeresen teljesítőknek.  tegnap 16:20 Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon kék fény Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon Veszprém vármegye útjain a rendőrök folyamatosan ellenőrzéseket tartanak a szabályszegő sofőrök kiszűrése érdekében. Munkájukat pedig sokszor a levegőből drón is segíti. Most egy videóban megmutatták, hogy hányféle szabálytalanságot sikerült lefülelniük így, amiknek meg is lett az eredménye a járművezetőkkel szemben. tegnap 15:57 Országos sikereket értek el a Deák diákjai Országos sikereket értek el a Deák diákjai A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulói a közelmúltban kiemelkedően szerepeltek a Bendegúz nyelvészverseny és matematikaverseny országos döntőjében. tegnap 13:47 Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Megérkezett a 8-as út mellé, a szentkirályszabadjai repülőtér bekötőútjához az az egykori NDK-s helikopter, ami nemsokára méltó emlékműként őrzi tovább Veszprém katonahagyományait. tegnap 12:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.