Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Egyre növekszik a kereslet

2015. augusztus 25. 14:21 // Forrás: címlapfotó: ugyvedpraxis.hu
A veszprémi ingatlanirodák szerint bővült ugyan a kiadó lakások száma de még mindig túlkereslet van.

Horváth Márton, a GDN Ingatlanhálózat - Pannon Ingatlan ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy a veszprémi albérleti piacon abszolút túlkereslet van. Ennek egyik oka, hogy sokan úgy szabadultak meg a devizahitelüktől, hogy eladták a tuljadonukban álló ingatlanokat és albérletbe költöztek, így nem maradt adósságuk. Egyetemvárosról lévén szó, a hallgatók részéről is nagy a kereslet, azonban nem ők viszik el a piacot. A veszprémi ingatlanpiac másik jellemzője, hogy a városban működő multinacionális cégeknél számos olyan munkavállaló dolgozik, aki az ország más területeiről költözik Veszprémbe. Ezeknek az embereknek a nagy része megengedhetné magának, hogy ingatlant vásároljon, azonban ezt addig nem teszi meg, amíg nem biztos abban, hogy az adott cégnél hosszútávon el tud helyezkedni.

fotó: szervezdazeleted.hufotó: szervezdazeleted.hu

Horváth Márton szerint a kiadó ingatlanok tekintetében némileg bővült a piac, hiszen az utóbbi évek nyomott ingatlanárai miatt sokan befektetési céllal vásároltak kiadásra szánt ingatlanokat. A kínálat növekedése mellet azonban sokkal erősebben nő a kereslet is. Amíg öt évvel ezelőtt folyamatosan volt 5-8 kiadó lakás az ingatlan irodákban, addig ma alig van egy-egy, amire azonnal van 3-4 jelentkező.

fotó: ugyvedpraxis.hufotó: ugyvedpraxis.hu

Ráski Tamás a Nívó Ingatlanforgalmi Szakértői Iroda vezető szakértője szerint az albérletek hiányának egyik oka hogy, az elmúlt években alig épültek lakások a városban. Történt egyfajta szemléletváltás is, az emberek életében a munkahely lett a domináns és nem a lakóhely. Számos munkavállaló csak pár évet tölt a városban és megy is tovább.

Ráski Tamás szerint a kisebb garzonok és az egy, másfél szobás lakásos területén a legnagyobb a hiány. Drágább, több szobás lakásokat vagy családi házakat könnyebben lehet találni. A szakértő szerint átütő változást leginkább új ingatlanok építése hozhat.

Csepely Máté

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.