Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
18°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
18°C

Nem műthető, el kell fogadni!

2015. április 14. 11:17
Bálint egy öröklődő, ritka betegségben szenved. A 11 éves gyermek és szülei hiszik, a sok megpróbáltatás végén találnak gyógymódot. Itthon már nincs remény, most külföldön próbálkoznak.

A veszprémi Bálint arcán másfél éves korától megállíthatatlanul növekszik egy daganat. Az orvosok sokáig nem tudtak mit kezdeni a betegséggel, ráadásul évekig téves diagnózis alapján kezelték, több felesleges műtétnek is kitéve a fiatal szervezetet. A négy éve elvégzett biopszia mutatta csak ki, neurofibromatozis okozza az elváltozást. “Egy rövid telefonbeszélgetés közben közölték milyen betegségben szenved Bálint, hozzátéve: nem műthető, élete végéig nőni fog, el kell fogadni!” – mesélte érdeklődésünkre Kissné Sipos Marianna.

Kiss BálintKiss Bálint

A gyermek édesanyja és természetesen a család sem tudta elfogadni ezt a választ. 2012-ben eljutottak egy Pécsen praktizáló plasztikai sebészhez – aki már operált ilyen beteget –, de hiába adott okot a bizakodásra, végül nem vállalta a műtétet. Közben adománygyűjtés is kezdődött 2013 novemberében, mert egyértelmű volt, önerőből nem tudták volna biztosítani az esetleges beavatkozás költségeit. A hatalmas összefogásnak köszönhetően négymillió forint gyűlt össze az erre elkülönített számlán.

Ez az összeg természetesen most is megvan, csak épp orvos nincs, aki elvégezné a műtétet. Az interneten kutatva Mariann rátalált egy régebbi újságcikkre, ahol egy neurofibromatozisban szenvedő kanadai lányon végezték el a szükséges beavatkozást. Az írás két dologra is rámutat: a Bálint esetében tapasztaltnál lényegesen súlyosabb elváltozásokat is okozhat ez a betegség, illetve van rá gyógymód.

A család most talált egy izraeli csapatot, akik tudnának segíteni, de csak a napokban elkészült friss MR-felvételek láttán tudnak biztosat mondani. A várható költség eléri az ötmillió forintot, így úgy tűnik, a nagy adakozás ellenére további támogatásra szorulnak.

A veszprémiek lassan egy emberként küzdenek azért, hogy Bálint mielőbb meggyógyuljon, sorra érik egymást az adománygyűjtő akciók a közösségi oldalakon, amiért a család rendkívül hálás, azonban minden erőfeszítés hiábavaló, amíg nem találnak egy olyan szakembert, aki szívén viseli, és valóban mindent megtesz a kisfiú gyógyulásáért.

Cseh Zoltán
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.