Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sok ezer ember életét és vagyontárgyát mentették meg

2015. február 4. 16:58 // Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság / fotó: Csépányi-Barczi Petra
A Megyei Katasztrófavédelem sajtótájékoztató keretében szerda délután számolt be az előző év eredményeiről, feladatairól és tapasztalatairól.

Az évértékelő tiszti értekezleten a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében Dr. Tollár Tibor tű. dandártábornok, gazdasági főigazgató-helyettes vett részt.

Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes igazgató-helyettes köszöntőjét követően Németh Tamás tű. ezredes igazgató a 2014-es évet értékelve elmondta: a szervezet az elmúlt időszakban ellátta feladatát, törvényesen, költséghatékonyan, a gyors reagáló képesség megtartásával stabilan működött. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2014-es tevékenységét a korábbi évek minőségi megújulásának megtartása és továbbfejlesztése jellemezte.

Németh TamásNémeth Tamás

A Katasztrófavédelem az előző év során szoros együttműködésre törekedett a közigazgatási, és társszervezetekkel, a karitatív, és civil szervezetekkel, és az oktatási intézményekkel.Tevékenységükkel biztosították a területi szintű megelőzési, felkészülési és műveleti feladatok végrehajtását.

A polgárok körében a katasztrófavédelem pozitív társadalmi megítélés alá esik, hiszen ott voltak 2014-ben is számos balesetnél, tűzesetnél, villámárvíznél. Sok ezer ember életét és vagyontárgyait mentették meg az év során. 

"Ezek az eredmények azért valósulhattak meg, mert az állomány elhivatott, fogékony az újra, szakmailag magasan képzett és folyamatosan képzi magát. A feladatokat együtt egy csapatban könnyű végrehajtani az állampolgárok érdekében, mert együtt, közös munkával erősebbek vagyunk!" - fogalmazott Németh Tamás ezredes.

A 2015- ös évvel kapcsolatban elhangzott: az új év célkitűzése többek között a lehetőségekhez mérten a technikai eszközök fejlesztése és az állomány folyamatos képzése, valamint a gyakorlás.

A szervezet a világ valós problémáival foglalkozik, nyitott az állampolgárok, és az önkéntesek irányába is. 2015-ben az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására 500 millió forint áll rendelkezésre, mely keretösszegből az egyesületek eszközökre pályázhatnak.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.