Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sok észrevétel érkezett a rátótiaktól

2015. január 23. 21:41
Jó hangulatú lakossági fórumot tartottak a közelgő időközi parlamenti választáshoz kapcsolódva Gyulafirátóton, amelyen Némedi Lajos fideszes jelölttel találkozhattak a helyiek pénteken este a művelődési házban.

"14 éve dolgozom együtt Némedi Lajossal, hozzáállása, habitusa, eddigi eredményei alapján nyugodt szívvel ajánlom a térség parlamenti képviselői posztjára" – köszöntötte a lakossági fórumon megjelenteket Czaun János, a városrész önkormányzati képviselője.

Porga GyulaPorga Gyula

"Némedi Lajos méltó utódja lehet dr. Navracsics Tibornak" – fogalmazott Porga Gyula, Veszprém polgármestere. „Az elmúlt évek hatékony parlamenti munkáját mindannyian érezzük a térségben. Hiszek abban, hogy csak akkor tudunk igazán erősek lenni, ha egységesek vagyunk, és nem a széthúzás jellemez minket. A Veszprémben és környékén élőknek az a fontos, hogy erős képviselőjük legyen a parlamentben, akivel együtt tudunk működni. Némedi Lajos már bizonyított” – jegyezte meg a polgármester.

Némedi Lajos a lakossági fórumon az érdeklődőknek bemutatkozva elmondta: „amióta önkormányzati képviselőként dolgozom, mindig kiemelt jelentőséget tulajdonítottam annak, hogy személyesen találkozzak az emberekkel, ezek a kapcsolatok építik azt a közösséget, amiben együtt élünk” – kezdte Némedi Lajos, a Fidesz parlamenti képviselőjelöltje. Emlékeztetett: közel húsz éve él Veszprémben, 2006 óta önkormányzati képviselő. Kiemelte, a 2010-es választási sikert nem lehetett volna megismételni tavaly, ha nem hitelesek és egységesek a városvezetésben, illetve az itt élők látták, hogy „mindent megtettünk annak érdekében, hogy ez a település minél nagyobb mértékben fejlődjön, ebben pedig jó szövetségesünk volt dr. Navracsics Tibor”.

Némedi LajosNémedi Lajos

Látványos fejlődések zajlottak a városban az elmúlt években: megújult a belváros, megépült a Hangvilla, parkolóház jött létre és a kórházban is hatalmas megújulások történtek, a szociális városrehabilitációnak köszönhetően pedig a Jutasi úti lakótelep is beruházások zajlottak. Beszélt a megújuló úthálózatról, a tervek között pedig kiemelte, szeretné, ha ebben a ciklusban megtörténne a 8-as és a 82-es út összeköttetése. Némedi Lajos megemlítette a nemrégiben bejelentett sportuszoda megépülését, melynek kivitelezéséhez várják a lakosság észrevételeit is. Természetesen Gyulafirátótra vonatkozóan is vannak elképzeléseink, ahol megoldást kell találni a felszíni vízelvezetési problémákra” – húzta alá. Zárásként úgy fogalmazott: „amennyiben bizalmat kapok, minden tevékenységemmel a választópolgárok érdekeit szeretném szolgálni. Itt élek Veszprémben, ami így is marad, mindig elérhető leszek mindenki számára.”

Tiszta szívvel és lelkiismerettel merem ajánlani Némedi Lajost – fejtette ki egy Rátóton élő, aki kérte, valósuljon meg a városrész kerékpáros összeköttetése Veszprémmel, illetve sürgetőnek nevezte a 8-as és a 82-es út kapcsolatát.

Az ország legszebb helyén lakunk – idézte a távolban élő testvérét egy idős úr, aki felvetette: egyes területeken hiányos a közvilágítás, vagy gyakran nem működik megfelelően – például a művelődési ház előtt –, ezen mielőbb javítani kellene. 140 millió forintot fordít közvilágításra évente az önkormányzat, ennyiért elvárható, hogy működjenek is a lámpák – hangzott el. A polgármester köszönte a jelzést, hétfőn keresi az illetékeseket, de sürgős közreműködést ígért Némedi Lajos is, mint a városüzemeltetésért felelős alpolgármester.

A fórumra látogatók arról is beszéltek, hogy kinőtték a művelődési házat, rengeteg programnak ad helyet, volt aki a hajnali száguldozó helyi járatos buszokra panaszkodott, más az utak állapotát kifogásolta. Ezzel kapcsolatosan Porga Gyula kifejtette, Kádártán kettő, Gyulafirátóton három út is a magyar állam tulajdonában van. „Szeretnénk, ha ezek az önkormányzathoz kerülnének, ez több probléma orvoslását is megkönnyítené” – vélekedett. A polgármester rámutatott, Veszprémben 160 kilométer hosszú az úthálózat, idén az előző évihez képest megduplázzák az utak javítására szánt összeget. Természetesen Gyulafirátótra is jut ebből, elsők között szerepel a Német utca.

Sokan panaszkodtak a buszközlekedésre, ami hétvégén katasztrofális – jegyezték meg többen, hozzátéve: a távolsági buszok nem szívesen veszik fel a Gyulafirátótra tartókat. Czaun János szerint ez pont olyan probléma, amely parlamenti képviselőért kiált – mutatott Némedi Lajosra.

Véleményként elhangzott még, hogy az emberek számára az egészség és a közbiztonság a legfontosabb. Ez utóbbi elég jó a városban, de mindig lehet javítani, esetleg kamerák felszerelésével a kritikusabb pontokon. Egy fiatalember a kritikus állapotban lévő stadionra hívta fel a figyelmet, amire pozitív visszajelzést kapott, ugyanis a következő öt évben megtörténik ennek teljes rekonstrukciója, a tanulmánytervek már elkészültek.

Zárásként közérdekű közleményként elhangzott, január 26-án a gyulafirátóti református templom harangja lesz hallható a Kossuth rádió déli harangszójaként.

A lakossági fórum végére a művelődési ház előtt kigyúltak a fények, működött a közvilágítás.

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.