Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lendületben a Sulinet

2014. november 5. 9:18
A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet Európai Uniós forrásból fejleszti a vidéki általános és középiskolai Sulinet rendszert.

Nagy Miklós, a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet igazgatója kedden a Pannon Egyetemen tartott projektzárón elmondta: közel tíz évvel ezelőtt fogalmazódott az intézet munkatársainak fejében az a cél, hogy a köznevelési intézmények is hasonló informatikai infrastruktúrával rendelkezzenek, mint a felsőoktatás. A tavaly indult, 1,3 milliárd forint összértékű projekt során 3600 vidéki általános és középiskolában korszerűsítették a hozzáféréshez szükséges eszközöket. 

Nagy MiklósNagy Miklós

A korszerűsítés érdekében az oktatási intézményekben nagy átviteli sebességre képes eszközöket helyezett el az intézet. A program során olyan szolgáltatásokat is próbáltak bevezetni, amelyek már bizonyítottak a felsőoktatásban. A hálózati tárhely és az iskolák közötti videó konferencia mellett az intézményeknek lehetőségük van a rendszeren keresztül iskolai naplót vezetni és a kapcsolat lehetővé teszi a tanulóknak, hogy digitális formában töltsék fel házi feladatukat. 

dr. Friedler Ferencdr. Friedler Ferenc

Dr. Friedler Ferenc a Pannon Egyetem rektora elmondta, hogy az egyetem közel húsz éve szoros kapcsolatot tart fent a városban működő iskolákkal, ezért is tartja fontosnak, hogy segítse azt a munkát, amely az iskolai hálózatok fejlesztésével foglalkozik. Az egyetem emellett nagy figyelmet fordít a középiskolai tehetséggondozásra, amelynek részét képezi az adatkapcsolat biztosítása is. 

Pulai GáborPulai Gábor

Pulai Gábor, a Pannon Egyetem informatikai referense hozzátette, hogy az eddigi sávszélesség nem tette lehetővé, hogy érdemi oktatás folyjon a közoktatási intézményekben. A Sulinet+ program keretében az általános iskolás fiatalok számára is elérhetővé váltak a web 2.0 lehetőségei. 

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.