Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Virtuális térben a Gulya-domb

2014. június 12. 13:55
Mobilalkalmazást mutatott be csütörtökön a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

Az iOS-re és Androidra is elérhető applikáció bemutató sajtótájékoztatóját a városháza Kossuth termében tartották. Az eseményen az önkormányzat részéről Brányi Mária alpolgármester elmondta: a Verga eddig is olyan fejlesztéseket hajtott végre, amelyek által a modern kor embere újra a természet részének érezheti magát. Mi Veszprémiek szerencsések vagyunk, hogy az új digitális fejlesztések elsőként a mi városunkban jelennek meg, a Gulya-domb kapcsán lesznek kipróbálhatók.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója úgy véli, hogy a Verga egy modern és trendi alkalmazást fejlesztett ki. A turizmusban az élmények átélése komoly motivációt jelent; ha az ember már otthonról láthatja, mi várja az egyes helyszíneken, az még inkább a turisztikai attrakciók felkeresésére ösztönzi. Veszprém és a Balaton környéke az ország leglátogatottabb helyszíne a nyári szezonban, így a turisták jól hasznosíthatják majd az alkalmazást. A Verga eddigi fejlesztései jót tettek a turizmusnak, és ebbe a sorba jól illeszkedik az is, hogy a Gulya-domb mától digitálisan is bejárható.

dr. Jung Lászlódr. Jung László

Dr. Jung László, a Magyar Fejlesztési Bank Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóságának ügyvezető igazgatója szerint az állami erdészet társaságai olyasmibe kezdtek bele, ami paradigmaváltást jelent az erdőgazdálkodásban. Elindultak a célzott tematikájú honlapok, például az erdeiszallas.hu, amelyen minden információt elérhetünk az érintett területtel kapcsolatban. A ma bemutatott alkalmazás az infrastruktúra-fejlesztés területén jelent előrelépést Jung szerint. Hozzátette: az erdészetek elkötelezettségét jól illusztrálják az adatok: a mai napig 4,6 milliárd forintot költöttek közjóléti célokra, és belátható időn belül újabb 4,2 milliárd forintot terveznek erre a célra fordítani.

Tengerdi GyőzőTengerdi Győző

Az Erdei kaland alkalmazást Tengerdi Győző, a Verga vezérigazgatója mutatta be. Kijelentette: olyan innovációt szerettek volna végrehajtani, ami a modern korral lépést tart. A két legnépszerűbb mobil környezetben elérhető app a Gulya-dombi tanösvényre épül, de a tervek szerint a Verga összes tanösvényéhez létrehoznának ilyen digitális ismeretterjesztő programokat. Az alkalmazásban rengeteg információt találhatunk az erdőben élő növényekről és állatokról, a szöveges adatlapokat pedig képekkel és hangokkal illusztrálták. A tanösvény állomásaira alapozva játékot alakítottak ki, a feladatokat a helyszínen elhelyezett táblák segítségével lehet megoldani.

További webes fejlesztéseket is végzett a Verga: a vadászoknak és horgászoknak külön honlapot indítottak, és szintén külön oldalt kaptak az erdei iskolák. Új honlapon mutatják be a közjóléti fejlesztéseket, és megújult a Verga Facebook-oldala is.  

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.