Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

Brusznyai élete erkölcsi mérce

2014. január 11. 19:35
Szombaton este huszonötödik alkalommal rendezték meg a Brusznyai emlékhangversenyt az egyetem aulájában.

Porga Gyula ünnepi köszöntőjében visszaemlékezett a huszonöt évvel ezelőtti Veszprémre. A polgármester szerint egyre többen vallják be mostanában, hogy abban az időszakban senki nem gondolta: pár esztendőn belül teljesen feje tetejére áll az a rendszer, amiben éltek.

Porga GyulaPorga Gyula

Veszprémben volt egy bátor közösség, aki nem csak a jövőről kezdett el gondolkodni, nem csak az izgalmas jelent próbálta megélni, hanem visszatekintett a múltba, hogy találjon egy olyan kősziklát, ami kiindulópontja lehet egy esteleges rendszerváltásnak. Brusznyai Árpád személyében megtalálták ezt a kősziklát, amire érdemes Veszprém jövőjét alapozni. Az elmúlt negyedszázad bebizonyította, hogy ez az életmű döntően határozta meg a rendszerváltás időszakát a városban, és ma is erkölcsi mérceként kell mindannyiunk előtt állnia.  

Brusznyai Margit, az egykori veszprémi tanár Brusznyai Árpád lánya ünnepi beszédében köszönetet mondott a Brusznyai Alapítványnak, hogy a huszonöt évvel ezelőtt útjára indított emlékkoncert mára hagyománnyá vált. Brusznyai Margit elmondta, hogy apja emléke és az iránta érzett tisztelet a mai napig védőernyőként borul rá. A Brusznyai név hallatán megváltozott nézéseket, megrendítő pillanatokat, de apja szelleméhez illően vidám jeleneteket is emlékként őriz. 

Brusznyai MargitBrusznyai Margit

Idén a Brusznyai-díjat Veress József, a veszprémi Dózsa György Általános Iskola igazgatója és Schindler Dalma, a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola végzős tanulója vehette át.

Csepely Máté
további cikkek
Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. ma 15:32 Helikopter-balesetben elhunyt az iráni elnök és az iráni külügyminiszter Helikopter-balesetben elhunyt az iráni elnök és az iráni külügyminiszter Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter meghalt az őket szállító helikoptert ért balesetben vasárnap - jelentette a Mehr iráni félhivatalos hírügynökség hétfőn. ma 10:47 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. ma 16:16 Egy egész csapat kapta a Pro Civitate díjat Egy egész csapat kapta a Pro Civitate díjat Abban, hogy mennyire lesz jó vagy jobb az életünk, néha sokkal nagyobb szerep jut a körülöttünk élő embertársainknak, mint a politikának. Jól igazolják ezt a hivatalos baráti körök is, melyek az összetartozás élményét, az odafigyelést adják nekünk. Nem véletlen, hogy idén egy ilyen csapat nyerte el a Pro Civitate díjat. ma 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.