Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Készül Veszprém kábítószer stratégiája / Herenden ülésezett az Oktatási Bizottság

2008. október 22. 22:55
Többek közt a Veszprém készülő kábítószerügyi stratégiájáról tárgyalt szerdán az Oktatási Bizottság kihelyezett ülésén, melyez ez alkalommal, a porcelán otthonában, Herenden tartottak. Az egyeztető fórumokat követően olyan koncepció születhet az ügyben, mely 2011-ig határozza meg a legfontosabb feladatokat e téren.

A herendi Fischer Mór Porcelánipari Szakképző iskola igazgatójának, Kádár Tibornak, valamint Simon Attilának, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójának invitálására tartotta ülését a bizottság Herenden, s azt egy üzem- és tanműhely látogatással is összekötötték. Némedi Lajos bizottsági elnök a Vehírnek elmondta, hogy példaértékű a céghez kötődően 100 éve működő intézmény. A manufaktúrával egyébként Veszprémnek kiemelkedő a partneri kapcsolata. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Több díjat is alapított, felajánlásokat tesznek a városnak, például minden évben egy-egy herendi porcelánvázát ajándékoznak a veszprémi pedagógusoknak a Ranolder-díj mellé.

A mindössze két napirend közül a kábítószer stratégiával foglalkozó előterjesztést Wéber László fémjelzi. A Drogambulancia szakembereinek bevonásával egyeztető fórumot készítenek elő. A stratégia 2011-ig megahatározza majd a legfontosabb, irányadó feladatokat.

Némedi Lajos azt szeretné, hogy a szakértők javaslatait is építsék majd be az előterjesztésbe, s azt így vigyék a közgyűlés elé. A városatya arra hívta fel a figyelmet, hogy bár Veszprém e szempontból kevésbé fertőzött terület, a Balaton-partra, mely alig néhány tíz kilométerre van a várostól, ez nem mondható el. Látnunk kell, hogy főleg nyáron a veszprémi fiatalok a Balatonnál töltik szabadidejük nagy részét, ezért pusztán a veszprémi adatokból nem lehet pontos következtetéseket levonni.

Második napirendi pontként az Oktatási Bizottság a 2007-1008-as tanév tanulmányi versenyein elért eredményeinkről is tájékoztatást kapott. Az elnök portálunknak elmondta, hogy messzemenően elégedettek a diákok teljesítményével, hiszen országos versenyeken is kiválóan szerepeltek. A hagyományokhoz híven, nekik november 5.-én, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolában adják át ünnepélyes keretek között megérdemelt jutalmukat.

Füssy Angéla
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. tegnap 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. tegnap 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  tegnap 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” tegnap 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.