Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

Csúcstartó debütált a VFC-ben

2012. április 23. 22:05 // Forrás: veszpremfc.hu
Osváth Attila 16 évesen és 132 naposan lépett pályára a Veszprémben. Ő a valaha volt legfiatalabb játékos, aki az NB II-ben a felnőttek között szerepelt.

Veszprémben továbbra is büszkélkedhetünk fiatal labdarúgóinkkal, hiszen Osváth Attila az U-17-es korosztályú futballista szombaton pályára lépett a Veszprém FC csapatában bajnoki mérkőzésen. S tette mindezt 16 évesen és 132 naposan, amivel a valaha volt legfiatalabb játékos, aki az NB II-ben a felnőttek között szerepelt.


Osváth Attila

Osváth Attila csúcstartó. Nem csak azért, mert a legfiatalabb NB II-es labdarúgó, aki bajnoki találkozón játszhatott, hanem talán az eddig pályafutásának statisztikai adatai okán is. Attila eddig 94 mérkőzésen játszott, s összesen 240 találatig jutott, ami 2,5-ös gólátlagot jelent. Ráadásul, ha csak az U-17-es meccseit nézzük, akkor ez az arány 19 mérkőzésen 73 gól, s 3,8-as átlag. Szinte beleborzong az ember, hogy ilyen kincs nevelkedik a királynék városában, s természetesen kíváncsiak voltunk a főszereplő véleményére is:

– Számítottál arra, hogy pályára küld Vágó Attila a Budaörs ellen?
– Nem számítottam rá, de annál nagyobb volt az örömöm, amikor jelezte, hogy csereként beállok a szünetben.

– Rendkívül fiatal vagy, így adódik a kérdés, hogy a felnőtt, vagy az utánpótlás csapattal készülsz-e hét közben?
– Már a felnőttekkel vagyok hét közben is, s ha nem lépek náluk pályára, akkor másnap az U-17 tagjaként játszom mérkőzést.

– Tudtál arról, hogy a legfiatalabb játékos vagy, aki valaha bajnokit játszott az NB II-ben?
– Nem tudtam róla, tegnap hallottam a hírt, hogy ebben én vagyok a csúcstartó.

– A statisztikákat böngészve rendkívül jó eredményeket produkálsz, különösen a góllövés terén. Mindezt a saját tehetségednek köszönheted, vagy a társak is besegítenek ebbe?
– Természetesen nagyon sokat köszönhetek a társaimnak, de talán nem tűnik szerénytelenségnek, ha azt mondom, hogy a tehetség is szükségeltetik hozzá. S persze a rengeteg munka és a becsületes felkészülés.

– Mik a közeli és távoli terveid?
– Majdnem azonosak, hiszen a legfontosabb célom, hogy minél több játéklehetőséghez jussak a Veszprém FC tagjaként. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő!

– Hogy érezted magad szombaton a pályán?
– Rendkívül boldog voltam, élveztem a játékot, úgy érzem, hogy jól szálltam be a meccsbe. Ezt később megerősítették játékostársaim is.

– Vágó Attila hogy vélekedett a játékodról?
– A mester gratulált, s kiemelte, hogy amennyiben értékesítem a helyzetem, úgy még szebb lehetett volna számomra ez a nap.

Forrás: veszpremfc.hu

vehir.hu
további cikkek
Az Úrkút pápai vendégjátéka a forduló rangadója vármegyei foci Az Úrkút pápai vendégjátéka a forduló rangadója Az éllovas, bajnok Úrkút a negyedik helyezett Pápához látogat a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti összecsapásán. 2024. május 2. 6:02 Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Erről jut eszembe… Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Közeledik, sőt, már itt is van a labdarúgó-bajnokságok hajrája. Ilyenkor minden szurkolóból matematikus lesz, hiszen elkezdődik a számolgatás, hogy a kedvenc csapatnak hány pontot kell még szerezni a bajnokság megnyeréséhez, egy dobogós hely eléréséhez, vagy a bennmaradás kiharcolásához. 2024. április 30. 0:12 A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg vármegyei foci A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg A Veszprém vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén. A bajnokság hajrája izgalmasnak ígérkezik, hiszen az első négy helyen álló együttest továbbra is mindössze hat pont válassza el egymástól. 2024. április 29. 10:05 Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! Practical VSC Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! A Practical VSC kulcsfontosságú, 3-2-es diadalt aratott a listavezető Opus Tigáz Tatabánya ellen a férfi labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. Pető Tamás együttesének így négy fordulóval a bajnokság vége előtt minden esélye megmaradt arra, hogy megvédje címét, illetve, kiharcolja a feljutást. 2024. április 28. 18:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.