Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
17°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
17°C

Az évszázad beruházása?

2011. április 12. 18:02
A szocialista képviselők a „Kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében” című projekt hiányosságairól tartottak sajtótájékoztatót.

Egy helyi médiumban és iskolákban volt olvasható a civilek felhívása, akik a Margit-romoknál telepített növényzet öntözésére invitálták az embereket. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Katanics Sándor önkormányzati képviselő is. Ezután Hartmann Ferenc önkormányzati képviselővel bejárták a „Kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében” című projekt területét, hogy szemrevételezzék, van-e a projektnek más hiányosság is. Az eredménnyel kapcsolatban április 12-én tartottak sajtótájékoztatót a helyi MSZP irodában.

Hartmann Ferenc a február 21-én tartott képviselői egyeztetés során kérte a projekt átadásának teljes dokumentációját, hogy megvizsgálják, minden megfelelően történt-e az építkezés alatt. Március 30-án ezt a kérést megismételte, valamint kezdeményezték Katanics Sándorral a szakmai vizsgálat elindítását.

– Egy hónapja adták át a területet, de az örömmel máris üröm vegyült. Ami az építkezés során történt, az elfogadhatatlan. Sok helyen építési törmelékkel találkozhatunk, nincs megfelelően parkosítva a sétány, a növények kiszáradtak, sok játék nem használható, nincs kutyaürülék gyűjtő, a szemetet nem szállítják el rendszeresen – tehát sok hiányossága van még a projektnek – mondta el Katanics Sándor.

A szocialista képviselők rámutattak, hogy a területen kivágott fák csonkjait nem ásták ki a földből, nem tisztították meg a sétányt, sok helyen omlik a kőfal – ami természetesen adódhat a rongálásból is, de a helytelenül végzett munka is okozhatja – és a csónakázó tó is büdös, koszos maradt.

– Tényleg minden rendben van? A bejárás során nem ezt tapasztaltuk, ezért is kezdeményezzük a szakértői vizsgálat lefolytatását, valamint a hibák mielőbbi kijavítását – mondta Hartmann Ferenc. Katanics Sándor hozzátette, hogy mélyebbre szeretnének ásni a vizsgálat során, ehhez szakmai segítséget is igénybe vesznek majd. Meg kell találni a politikai felelősöket, mondta.

A képviselők azt is kifogásolták, hogy a területet gondozó Kolostorok és Kertek Kft. csak május 1-jétől áll majd munkába, pedig már most sok dolgot el kellene végezniük. Az éves fenntartásra bruttó 48 millió forint áll majd rendelkezésükre, ebből kell az öntözést, a karbantartást és az esetleges hibák kijavítását finanszírozniuk, azonban nem tudni, ez a pénzösszeg elég lesz-e a munkára.

Janni Anikó
Kovács Bálint
további cikkek
Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. ma 21:09 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. tegnap 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. tegnap 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. tegnap 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.