Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
15°C
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
15°C

Kabóciádé Családi Fesztivál

2008. június 12. 15:28
Idén június 20. és június 22. között - immár a 15. alkalommal – ismét megnyitja kapuit Kabóciádé mesés birodalma. A Veszprém városában már hagyománynak számító családi fesztivál rengeteg színes programmal várja az érdeklődőket.

Számtalan színvonalas bábelőadást láthat majd a tisztelt nagyérdemű, melyek közt igazi kuriózum is akad, hiszen ellátogat hozzánk a híres-neves Vitéz László játékos,
a világot is megjárt Kemény Henrik, aki mint vásári mutatványos immár 77 éve játszik kedves bábjaival. Az előadást a Veszprémi Ünnepi Játékok szponzorálja. Érkezik előadás Kolozsvárról is, és a  IV. Országos Gyermekszínházi Szemle fődíjas előadása a Tintaló Társulás Nem akarok többé boszorkány lenni című darabja is megtekinthető lesz a Hold-Ing 13. Kft. jóvoltából. Aki pedig szívesen táncra perdülne, annak a Kolompos Együttes koncertjét ajánljuk. Nincs elég hely, hogy az összes neves fellépőt felsoroljuk, de a Kabóca Bábszínház honlapján mindenki tájékozódhat a részletes programról: http://www.kabocababszinhaz.hu/page/fesztivalok/

A bábelőadásokon túl persze lesz megint játéktér, ahol a régi kedvenc játékok mellett néhány újdonság is helyet kap majd.

Meghívtunk jó néhány kézműves mestert is, aki portékájukat nem csak árulni fogják, hanem kézművesbemutatót is tartanak, így közelebbről is megismerkedhetünk például a kovácsolás, a nemezelés, a batikolás, a gipszfestés, vagy a kosárfonás művészetével, a gyékény, csuhé és szalma tárgyak készítésének csínjával-bínjával.

A három napban sok-sok játszóház is várja a kisebbeket és a nagyobbakat, ahová már csak azért is érdemes lesz ellátogatni, mert a játszóházban olyan tárgyakat is el lehet majd készíteni, amelyekre a későbbiekben (például egy interaktív játék során) még szükségünk lesz! Túl sokat nem akarok elárulni, de (psszt!) kísérletet fogunk tenni a háromfejű sárkány legyőzésére és várának elfoglalására!

És lesz éjszakai kalandtúra és fáklyás felvonulás és árnyjáték és diavetítés...

Mindenképpen érdemes lesz ellátogatni a fesztivál ideje alatt nyitva tartó kiállításokra is: Bartal Kiss Rita Blattner-díjas művésznő gyönyörű bábjai és díszletei a Megyei Közművelődési Intézet kiállító termében lesznek láthatóak, a Kabóca Bábszínház hagyományos gyermek rajzpályázatának díjnyertes alkotásai pedig a Városháza aulájában kapnak helyet.

És a díjakról jut eszembe: aki részt vett a Kabócák idei évadjátékaiban, az feltétlen hozza magával a pecsétgyűjtő füzetkéjét, mert a pecsétek értékes ajándékokra válthatóak!

Kabóciádé Birodalma vár Benneteket!

Gyertek el minél többen, és mulassunk együtt három napig!
Kocsis Sándor
további cikkek
Átadták a Gizella-díjakat Átadták a Gizella-díjakat Szombat este a hét megkoronázásaként a Gizella-díjak átadására is sor került. Idén Kellerné Egresi Zsuzsanna, Lugossy László, valamint a Zonta Club érdemelte ki az elismerést. tegnap 20:51 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Csaknem háromezer program az idei Művészetek Völgyében Csaknem háromezer program az idei Művészetek Völgyében Minden eddiginél több programmal várja a látogatókat a 33. Művészetek Völgye: az összművészeti fesztiválon csaknem háromezer zenei, irodalmi, színházi, táncművészeti, családi és egyéb esemény közül választhatnak a látogatók július 19. és 28. között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. 2024. május 9. 19:37 A 21. század szerzetesei már nem kódexmásolók A 21. század szerzetesei már nem kódexmásolók „A szerzetesrendek olyan közösségek, akik bezárkóznak a világ elől, mindig morcosak és a nap legnagyobb részében zsolozsmáznak és másolják a kódexeket.” – Legalábbis a máig élő sztereotípiák sokszor ezt mondják róluk. A valóság pedig teljesen más a 21. században. Erről Mihályi Jeromos atya, a Tihanyi Bencés Apátság perjelje mesélt múlt héten az ActiCity-ben a Balaton 2024 konferencián. 2024. május 8. 14:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.