Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
17°C
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
17°C

Fellendülőben a falusi turizmus

2008. április 7. 9:41 // Forrás: Független hírügynökség
Egyre többen foglalkoznak itthon falusi vendéglátással, ennek köszönhetően fokozatosan javul az ágazat színvonala, és egyre több a vendég. A vasárnap véget érő Falusi Turizmus Európai Akcióhetén az is kiderült, hogy a szektor további fejlődése az egységes minőségbiztosításon, a hatékonyabb szervezésen és az izgalmasabb programokon múlik.
Egyre többen látnak fantáziát a falusi turizmusban, folyamatosan nő a vendéglátók száma is: magánszálláshelyekből több mint negyedmillió van Magyarországon, ebből 8000-nél is több falusi vendéglátónál válogathatnak a vendégek. A legkedveltebb terület az Őrség, illetve Vas, Zala, Nógrád és Fejér, Heves és Tolna megye egyes részei. Ahol még fejleszteni lehetne, az Somogy, Szabolcs, Borsod megye, derül ki a közvéleménykutatási adatoból. Idén harmadszor rendezték meg a Falusi Turizmus Európai Akcióhetét. Ez azt jelenti, hogy a kontinens országaiban a héten intenzívebben népszerűsítették a falusi szálláshelyeket a vendégek körében.



A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége irodavezetője elmondta, hogy itthon szükség lenne a megyei és az országos központok szorosabb együttműködésére is, valamint arra, hogy a vendéglátók izgalmasabb programokkal csábítsák a turistákat. Ilyen lehet a közös kemencés sütés, egy kecskefarm vagy a biogazdálkodás bemutatása - tette hozzá.
Füssy Angéla
további cikkek
Stabilizálták Robert Fico állapotát Stabilizálták Robert Fico állapotát Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után - jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön. ma 9:13 Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án? Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án? A legfrissebb adatok szerint tíz adózóból csupán négy rendelkezik adója 1%-áról. A Kuckó Önkéntes Program (Szintlépés Alapítvány) most arra hívja fel a figyelmet, hogy bármennyire aprónak tűnik a felajánlás összege, rengeteget jelent a gyermekotthonban élők számára. A „Nekünk 1% pont elég!” című kezdeményezés célja, hogy plakátok, magazinhirdetések és influencer tartalmak 1%-nyi részletének felhasználásával mutasson rá egy fontos társadalmi üzenetre. tegnap 18:23 Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt Lőtt sérüléssel került kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnök – tájékoztatott szlovák médiaforrásokra hivatkozva a BBC. tegnap 15:29 Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. tegnap 22:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.