Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hiába kényelmes megoldás, nem érdemes a hűtő ajtajában tárolni a tejet

2024. június 20. 9:23 // Forrás: Nyitókép: istock
Azzal nagyjából mindenki tisztában van, hogy hűtőben felbontás után akár egy hétig is eláll a tej, amíg szobahőmérsékleten nyáron pár óra is elég ahhoz, hogy megromoljon. Kutatók viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy hűtőn belül sem mindegy, hova tesszük a tejet.

Sokan azt gondolják, hogy amint becsuktuk a hűtőszekrény ajtaját, a romlandó élelmiszerek azonos hideg hőmérsékleten várják, hogy mielőbb felhasználják őket. A valóság viszont az, hogy a hűtőn belül sem ugyanolyan mindenhol a hőmérséklet.

Amíg az alsó polc hátsó részén a leghidegebb, addig éppen az ajtónak a rekeszeiben a legkevésbé hűvös, éppen ott, ahol a tejet általában tárolják az emberek.

Éppen ezért az egészségügyi szakemberek azt tanácsolják, hogy inkább a már említett alsó polcon tároljuk a tejet, ebben az esetben megakadályozhatjuk, hogy a baktériumok túlszaporodjanak benne, és így kisebb lesz az egészségügyi kockázata. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.