Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
27°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
27°C

Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán

2024. június 13. 14:51 // Forrás: Pannon Egyetem
Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül.

A kihívás lényege, hogy a világ minden tájáról érkező, kiválasztott háromszáz csapatnak pénz, bankkártya és mobiltelefon nélkül kellett eljutnia öt európai nagyvárosból - Budapestről, Amszterdamból, Koppenhágából, Barcelonából és Milánóból - Berlinbe. A csapatoknak legalább három országot és öt kijelölt várost kellett érinteniük, mindezt különféle heti és napi kihívások teljesítésével, amelyek során pontokat gyűjtöttek. Senki nem indulhatott a saját fővárosából, így esett a csapat választása Milánóra. Egy egyszerű, minden extrát nélkülöző mobiltelefon volt az egyetlen eszközük, amelyen egy térkép, a napi kihívások részletei és vlogbejegyzések készítésére szolgáló alkalmazás volt csak. Ráadásul nem is kommunikálhattak a csapattagokon kívül senkivel a kihívás ideje alatt.

A magyar csapat kalandos útja során öt országon és 1903 kilométeren keresztül utazott, 88 Red Bullt „felhasználva” és összesen 80 vlogbejegyzést készítettek. Milánóból indulva Torino és Franciaország felé vették az irányt, de végül Olaszországon, Ausztrián, Szlovákián és Csehországon keresztül folytatták útjukat.

,,Közben olyan kihívások, mint, hogy „szállj meg egy luxushotelben”, „építs homokvárat”, sétálj a tévétorony tetején” vagy „adj vissza valamit a közösségnek”, melynek köszönhetően a fiúk kutyát sétáltatnak, standot építenek, fát ültetnek, meginvitálnak egy hajléktalant energiaitalra, és igen, az esélytelenek nyugalmával leszólított recepciós srácnak köszönhetően néhány óra alvás és rendes zuhany egy négycsillagos hotelben” – írja Kiss Nikolett a srácok extrém kalandjairól az egyetem honlapján.

A volt diákrektorok műtehenet fejtek, születésnapi koccintásokon vettek részt, török árusok kebabját energiaitalra cserélték, és az út során a kalauzokat is sikerült megnyerniük maguknak, hogy végül célba érjenek.

,,Bécsbe, ahol szálláshelyet keresve nagy nehezen bejutottak egy kollégiumba. Naná, hogy az utolsó pillanatban itt is összehozta őket a sors egy magyarral, aki hajlandó volt megosztani a szobáját Hutiékkal, de csak, ha a szobatársa is áldását adja erre. „Ha nem töritek össze az Orbán szobromat, akkor maradhattok” – így az ukáz, és igen, valóban egy, a magyar kormányfőről készült mellszobor társaságában töltötték az éjjelt ” – olvasható a Pannon Egyetem oldalán az egyik pikantériája az útnak.  

A fiúk számos tanulságot szűrtek le az útból, a kihívás megtanította őket többek között arra, hogy a komfortzónán kívüli élet hozza a legemlékezetesebb és legértékesebb élményeket. Rájöttek, hogy a pozitív hozzáállás és az emberek jó szándéka kulcsfontosságú volt a sikerükhöz. Az út során kapott sok „igen” és „nem” válasz megerősítette bennük, hogy a világ tele van jószívű emberekkel, és hogy az univerzum egyensúlyban tartja a dolgokat: ha jót teszünk, jót is kapunk vissza.

vehir.hu
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. ma 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. ma 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.