Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C

Gondoskodj kedvenced egészségéről pre- és probiotikumokkal!

2024. június 11. 9:37

Ma már sok gazdi teljes jogú családtagként tekint a kutyájára, és mindent megad neki, az orvosi ellátástól kezdve a minőségi eledeleken át a kutyaiskolai foglalkozásokig. Így hát nem csoda, hogy ezek az állatok hosszú, boldog és egészséges életnek nézhetnek elébe.

Aki pedig különösen alapos, az nem csupán arra fordít gondot, hogy beszerezze a legjobb Julius K9 tápokat a Kutyakajas.hu Webáruházból, hanem arra is, hogy emellé étrend-kiegészítőkkel is támogassa kedvence egészségét. 

Pre- vagy probiotikum? Mi a különbség köztük?

Sokan hiszik azt, hogy e két szó egymás szinonimája, holott teljesen más jelentéssel bírnak, ezért érdemes rögtön tisztázni az alapokat. 

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek a bélrendszerben lakoznak, és az immunrendszer működéséhez, valamint az optimális emésztéshez járulnak hozzá. Érdemes tudni, hogy az emberi emésztőrendszer is tartalmaz ilyen mikroorganizmusokat, természetesen más összetételben.

A prebiotikumok pedig ezen jótékony baktériumok és gombák táplálékaként szolgálnak, általuk ellátják a funkciójukat és kellőképp tudnak szaporodni, növekedni. Melyikre van tehát nagyobb szükség? Ez egy trükkös kérdés, ugyanis mindkettő egyaránt fontos. 

A pótlásukra pedig léteznek nagyon jó minőségű étrend-kiegészítők a házi kedvencek számára is. 

Hogyan válaszd ki a megfelelő készítményt?

Nagyon fontos: legyen szó bármilyen táplálékkiegészítőről, soha ne adj emberi fogyasztásra szánt terméket kedvencednek! Ha pre- és probiotikumokkal akarod támogatni kutyád egészségét, a legjobb, amit tehetsz, ha konzultálsz az állatorvossal. 

A piacon ugyanis többféle összetételű készítmény létezik, így laikusként nem biztos, hogy ki tudod választani azt, ami kedvenced számára a legmegfelelőbb, valamint az adagolás sem mindegy. A doki viszont segít a kutya korához, fajtájához, egészségi állapotához legmegfelelőbb termék megtalálásában. 

Érdemes egyidejűleg pre- és probiotikumokat is alkalmazni, mert ezek együttesen és hosszú távon tudnak csak igazán hatékonyak lenni. Ám ha erre odafigyelsz, azzal nemcsak kutyusod emésztését támogatod, hanem az immunrendszere erősítéséhez és az egészsége megőrzéséhez is hozzájárulsz.

A megfelelő étrend szerepe

Természetesen emellett sem mehetünk el szó nélkül. Hisz ahogy azt minden étrend-kiegészítő csomagolásán feltüntetik, “a termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást”. Tehát hiába adod neki szorgalmasan az efféle készítményeket, ha mellette házi koszttal vagy silány minőségű táppal eteted kedvencedet. 

A rossz étrendet ugyanis nem kompenzálják, hanem csak kiegészítik az ilyen termékek, ahogy az a nevükben is benne van. Ezért fontos, hogy válassz egy teljes értékű, prémium minőségű tápot kutyád számára, ami igazodik a kora, fajtája és az esetleges egyéni igényeihez (pl. ételallergia, vesebetegség, stb.) A megfelelő adagolás is fontos a túl- vagy aluletetés elkerülése érdekében.
 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.