Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
16°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
16°C

Átadták az Év Veszprémi Mentőse díjat

2024. június 5. 21:26
Idén is megrendezték Veszprémben az immár hagyománnyá vált Év Veszprémi Mentős díj átadó ünnepségét, ahol a város legkiemelkedőbb mentőseinek munkáját ismerik el. Az esemény különösen jelentőségteljes, már tíz éve minden esztendőben elismerést kapnak azok a szakemberek, akik példaértékű szolgálatot teljesítenek a mentés területén.
 

A díj átadása nemcsak a kiemelkedő teljesítmények elismerésére szolgál, hanem arra is, hogy felhívja a figyelmet a mentősök áldozatos munkájának fontosságára és a közösség számára nyújtott elengedhetetlen szolgáltatásra. A tíz éves jubileum alkalmából jelen volt a jeles eseményen Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, Porga Gyula, polgármester, dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója és dr. Jászkuti Ákos regionális igazgató is.

Porga Gyula, Ovádi Péter és dr. Csató GáborPorga Gyula, Ovádi Péter és dr. Csató Gábor

Porga Gyula a mentősök elengedhetetlen munkáját méltatta az eseményen: a mentőszolgálat fáradhatatlan munkája biztosítja, hogy Veszprém lakosai biztonságban érezzék magukat mindennapjaik során. Az egészségügyi vészhelyzetekben nyújtott gyors és szakszerű beavatkozások hozzájárulnak ahhoz, hogy a közösség tagjai bízhassanak abban, hogy szükség esetén megfelelő segítséget kapnak. Ez az érzés nemcsak a lakosság biztonságérzetét növeli, hanem a város egészének stabilitását is erősíti.

A polgármester beszédében külön kiemelte, hogy az ilyen elismerések és díjak fontos szerepet játszanak abban, hogy a mentősök áldozatos munkáját a közösség méltányolja és elismerje. Az Év Veszprémi Mentős Díj nemcsak a díjazottak számára jelent komoly elismerést, hanem inspirációt is nyújt a többi szakembernek, hogy továbbra is a legmagasabb színvonalon végezzék munkájukat.

Az OMSZ, amely 1948. május 10-én alakult meg, ma Magyarország legnagyobb egészségügyi szolgáltatója, szakmai tevékenysége világszínvonalú. Az OMSZ főigazgatója, Csató Gábor külön örömét fejezte ki, hogy Veszprém városa támogatja a mentőszolgálatot, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan elhelyezhetik az új veszprémi mentőállomás alapkövét is.

Dr. Jászkuti Ákos köszöntőjében méltatta bajtársai rendíthetetlen elhivatottságát és áldozatkész munkáját. Beszélt a mentős hivatás szépségeiről és nehézségeiről, a mérhetetlen felelősségről és stresszről, amelyekkel a mentősök nap mint nap szembesülnek. Kiemelte, hogy a hivatásszeretet mellett a bajtársi közösség összetartó ereje is elengedhetetlen, hiszen a kölcsönös megbecsülés és támogatás segít a legnehezebb helyzetekben is erőt meríteni.

Börcsök ZsoltBörcsök Zsolt

Az idei évben Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a betegellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Börcsök Zsolt veszprémi állomásvezetőnek adományozta az Év Veszprémi Mentőse díjat. A rangos elismerést Porga Gyula polgármester adta át, méltatva Börcsök Zsolt szakmai kiválóságát és elhivatottságát.

Börcsök Zsolt 14 éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál mentőtisztként. Mentőtiszti pályafutása kezdetétől folyamatosan képezi magát. Több éve a veszprémi mentőállomás vezetője. A mentőápoló-képzés keretében akkreditált oktató, több tanfolyamon magas szintű előadásokkal segíti a szakember utánpótlást. A veszprémi Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium, Technikum előadó tanára több éve. A laikus elsősegély-oktatásban is részt vesz, illetve a jogosítványt szerezni kívánók vizsgáztatásában is szerepet vállal. Munkatársai szakmai kérdésekben bátran fordulhatnak hozzá, szívesen ad tanácsokat, nyújt segítséget mindenkinek. A Covid-járvány alatt példaértékű munkát végzett. A védekezés minden eleméből kivette a részét. Példaértékű munkája iránymutatás a ma kezdő, fiatal mentődolgozók előtt.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.